avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minciuni declarate despre mine scrise într-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minciuni declarate despre mine scrise într-o hotărâre civilă. Pot da în judecată partea adversă din acest motiv?

Buna ziua din nou,
Va rog frumos sa-mi spuneti unde as putea sa ma adresez daca intr-o hotarare sunt scrise numai minciuni si aberatii despre mine pe care partea adversa intr- un proces civil le-a spus si le-a scris in intampinari . Nu pot da in judecata partea adversa pt atatea minciuni? Cum as putea sa procedez?
Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 13:33, 6 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Atacati sentinta cu apel sau recurs asa cum este indicat in acea sentinta.
Am atacat-o cu Apel, dar ce ma intereseaza pe mine este ca in hotarare sunt scrise niste aberatii care raman scrise si partea adversa de fiecare data spune numai minciuni fara ca sa fie probate cu inscrisuri. Nu ma pot folosi de falsul in declacratii conform cudului penal?
Nu va puteti adresa poliției.
Este adevarat ca este o problema foarte neplăcută.
Dacă fără probe ă castigat procesul pe susțineri declarați apel.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
andrep, în procesele civile, părţile pot minţi cât doresc, pot denigra, calomnia, jigni, fără să păţească nimic. Nu puteţi să daţi în judectă partea adversă pentru fals în declaraţii, fiindcă partea nu a jurat că va spune adevărul.
În mod normal, afirmţiile fără dovezi ar trebui ignorte de instanţă, dar vedeţi, şi judecătorii sunt oameni şi minciunile produc "impresie artistică", şi este vorba de cuvântul dvs. contra cuvântului lui.
Numai martorii pot fi traşi la răspundere pentru mărturia mincinoasă.
andrep a scris:

Am atacat-o cu Apel, dar ce ma intereseaza pe mine este ca in hotarare sunt scrise niste aberatii care raman scrise si partea adversa de fiecare data spune numai minciuni fara ca sa fie probate cu inscrisuri. Nu ma pot folosi de falsul in declacratii conform cudului penal?

Înțelegem că ați pierdut in fața instanței de fond, nu ?
In cazul acesta, cum a probat acele minciuni in instanță ?
Pentru că orice polițist/ procuror va spune că sunt adevărate acele afirmații făcute în fața instantei de fond.
Afirmatii făcute cu bună credință, conform C.Civ.

Pe scurt, că raspuns la întrebarea dvs. in cazul in care veți câștiga apelul / recursul pe care îl veți înainta dvs. puteți înainta o cerere in instanta civila, sau o plângere penală pentru fals în declarații. Dar, rețineți , doar daca veți avea câștig de cauză ulterior.
Altfel toate acele afirmații sunt făcute cu bună credință și se consideră că fiind adevărate și probate in fata instantei de fond ce a emis o decizie în acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii sau marturie mincinoasa? pmi pmi Am un caz foarte agitat de divort. Spre surprinderea mea, desi ma asteptam la anumite lucruri din partea sotiei, am avut parte de surprize total exagerate - ... (vezi toată discuția)
Cai extraordinare de atac a unei decizii dahole dahole Buna seara, (altora, ca a mea pare sa fie distrusa deja) Am o problema legata de un proces care a inceput in anul 2007. Pe scurt : o firma functioneaza ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta mihai3434 mihai3434 Buna ziua, Sunt parte intr-un proces de succesiune dupa mama ,dezbatut in instanta alaturi de tata si sora mea. Instanta de fond a dat o sentinta din pacate ... (vezi toată discuția)