avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cai extraordinare de atac a unei decizii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cai extraordinare de atac a unei decizii

Buna seara, (altora, ca a mea pare sa fie distrusa deja)

Am o problema legata de un proces care a inceput in anul 2007.
Pe scurt : o firma functioneaza intr-un apartament, proprietate personala (pf), infiintez un punct de lucru cu toate cerintele legii respectate (acord prop vecini, asociatie, etc). in 2007 incepe circul si asociatia respectiva trimite in judecata firma pentru incetarea activitatii, pe motiv ca nu exista aprobarile din partea asociatiei.nimic mai fals, dar...
Am castigat la instanta de fond; reclamanta a facut apel; sentinta de la apel a fost rejudecarea pe fond; am facut recurs iar solutia a fost casarea sentintei de la apel si rejudecarea apelului la aceeasi instanta; la rejudecarea apelului , sentinta ne-a fost favorabila; reclamanta a facut recurs la iccj si ne-am trezit ca cei 4 ani de proces, doua sentinte favorabile se transorma peste noapte in :
"Solutie: Admite recursul. Modifică decizia, admite apelul, schimbă în tot sentinţa şi admite acţiunea precizată."si "Detalii: Admite recursul"
Daca cineva poate traduce ultima decizie pe intelesul meu, i-as ramane recunoscator. Daca traducerea este ceea ce am inteles eu initial, mai exista calea extraordinara de anulare (sau cum altfel se numeste) de atac impotriva acestei decizii?

Nu stiu daca sunt suficiente cele expuse mai sus pentru o parere, dar sentimentul pe care un om normal (inca) il incearca in fata unei minciuni transformate in decizie irevocabila, este de domeniul fantasticului.

Apreciez orice ajutor/sfat

Cu stima
Cel mai recent răspuns: dahole , utilizator 11:38, 28 Iunie 2011
contestatia in anulare prevazuta de art. 318 cod pro.civ va da dreptul de a ataca aceasta hotarire in cazul in care instanta nu s-a promnuntat asupra unuia dintre motivele de recurs invocate. Termenul curge ca si pentru revizuire de la data luarii la cunostiinta de continutul deciziei date in recurs care mai intii trebuie redactata
Pai ultimul recurs este facut de partea adversa, dat fiind faptul ca la ultimul apel am avut noi castig de cauza. Se poate cere contestatie in anulare?
"solutia" este de pe site-ul iccj, dat fiind faptul ca recursul s-a judecat pe 22 luna curenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa contestatie in anulare natyca natyca Buna ziua Va rog un sfat cu privire la modul in care se va rejudeca dosarul dupa admiterea contestatiei in anulare... Contestatia in anulare a fost admisa ... (vezi toată discuția)
Cai de atac adinutza.2008 adinutza.2008 Am un dosar pe rol - litigii de munca - drepturi banest in care eu sunt reclamantul. Pana acum am castigat de doua ori in instanta insa cealalta parte a facut ... (vezi toată discuția)
Atacarea deciziei curtii de apel costy1979 costy1979 Cum se mai poate ataca o decizie a unei curti de apel? Curtile de apel au competenta de a judeca un recurs? (vezi toată discuția)