avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune in instanta

Buna ziua,
Sunt parte intr-un proces de succesiune dupa mama ,dezbatut in instanta alaturi de tata si sora mea. Instanta de fond a dat o sentinta din pacate cu erori materiale. Eu impreuna cu tatal meu am declarat apel care s-a judecat fara ca sora mea citata legal sa se prezinte sau macar sa depuna o intampinare. La ultima sedinta cand ar fi trebuit sa se dea un termen pentru pronuntarea sentintei s-a prezentat un avocat angajat de sora mea care ne-a cerut sa-i spunem daca dorim sa ne judecam pe recurs. Noi am refuzat si instanta a dat termen pentru pronuntarea sentintei. S-a dat sentinta care spunea ca ne-au fost admise recursurile desi noi am declarat apel,a fost casata sentinta si a fost retrimis dosarul inapoi la aceeasi instanta pentru rejudecare. V-as ruga sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti cum de un apel s-a putut transforma in recurs si acum cand dosarul s-a trimis la prima instanta pentru rejudecare se judeca dosarul de la inceput sau se modifica doar erorile materiale din prima hotarare pentru ca s-au implinit patru ani de cand ne judecam? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihai3434 , utilizator 09:01, 18 Mai 2016
Buna ziua, probabil ca instanta de fond in mod gresit a scris in sentinta data ca aceasta se ataca cu apel cand in realitate se ataca cu recurs.
Instanta superioara primind dosarul a apreciat ca trebuie sa puna in discutia partilor calificarea caii de atac ca fiind de recurs si nu apel.

Prin trimiterea dosarului inapoi la instanta de fond, spre rejudecare, aceasta este tinuta sa rejudece dosarul in limitele cuprinse in decizia de casare.

Deci raspunsul il veti afla numai citind acea decizie.

Sfatul meu este sa incercati sa contactati direct un avocat care sa citeasca toate actele si sa vi le explice, mai ales ca partea adversa si-a angajat avocat.
Va multumesc pentru raspuns. Deci trebuie sa astept comunicarea hotararii prin care s-a casat sentinta la recurs si acolo o sa gasesc ce indicatii s-au dat instantei catre care s-a trimis dosarul spre judecare pentru ca avocatul tatalui meu ne-a spus ca nu se mai judeca ci se intruneste o comisie care revizuieste sentinta casata.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
mihai3434, utilizator
exact!

mihai3434 a scris:

pentru ca avocatul tatalui meu ne-a spus ca nu se mai judeca ci se intruneste o comisie care revizuieste sentinta casata.

... sunteti sigur ca persoana respectiva este avocat???????
Da. Este avocatul tatalui meu. Adevarul este ca eu nu am incredere in ceea ce spune si de aceea cer si alte pareri. Va multumesc inca o data pentru sfaturi si pentru timpul acordat,
Cel mai grav lucru care se poate intampla in relatia avocat-client este ca acesta din urma sa nu aiba incredere in avocatul sau!!!!

In aceste conditii, nici lucrurile nu se pot desfasura normal iar rezultatul final va fi intotdeauna indoielnic.

Este bine sa discutati cu el deschis si sa incercati sa capatati incredere in el.

Daca nu aveti incredere in avocat, este bine sa il schimbati in timp util, astfel incat sa nu se ajunga la un rezultat defavorabil. Apoi degeaba veti cauta un alt avocat sa repare ce a facut primul, pentru ca oricat de bun va fi, nu se va putea.

Exact ca la croitor: duci materialul pentru croit la un croitor care iti greseste ce a croit, gresit ramane; chiar daca apoi incerci la alt croitor bun, materialul respectiv, tot gresit va ramane croit, iar peticelile facute de al doilea croitor, mai devreme sau mai tarziu, vor ceda primele!!!

Alte discuții în legătură

Proces castigat-recurs pierdut Sorincrys Sorincrys Buna seara,am si eu o nelamurire poate ma poate ajuta cineva cu cateva indrumari si sfaturi.O sa incerc sa redau situatia cat pot de clar,dar recunosc ca nu ... (vezi toată discuția)
Penal-indreptare eroare materiala sau desfiintare cu trimitere spre rejudecare? ContSters53919 ContSters53919 Inculpatul [b]M.C.A.[/b] a fost trimis in judecata pentru savarsirea unei infractiuni. Prima instanta a dispus condamnarea lui [b]M.C.F.[/b] la o pedeapsa cu ... (vezi toată discuția)
Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? ... Narcisa_ Narcisa_ Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? Instanta de recurs ca retrimite spre rejudecare instanței inferioare? Recurenta a ... (vezi toată discuția)