avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? ...

Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? Instanta de recurs ca retrimite spre rejudecare instanței inferioare?

Recurenta a introdus recursul, motivat prin faptul că instanța nu a motivat în sentința ceea ce a cerut sa se pronunțe
Cu alte cuvinte, in apel, apelanta a aratat instanței de apel motivele pentru care sentinta pe fond este netemeinică, iar instanța de apel nu s-a pronunțat asupra a ceea ce a indicat si a solicitat apelanta.

De asemenea, instanța de apel nu a semnat Sentința (judecatorul care a emis sentinta nu a semnat si sentința), in cazul acesta de fața, sentinta este nulă?
Cel mai recent răspuns: Narcisa_ , utilizator 07:36, 30 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.. În cazul în care recursul a fost declarat admisibil în principiu, instanța, verificând toate motivele invocate și judecând recursul, îl poate admite, îl poate respinge sau anula ori poate constata perimarea lui.
În caz de admitere a recursului, hotărârea atacată poate fi casată, în tot sau în parte.

2. În cazul în care competența de soluționare a recursului aparține tribunalului sau curții de apel și s-a casat hotărârea atacată, rejudecarea procesului în fond se va face de către instanța de recurs, fie la termenul la care a avut loc admiterea recursului, situație în care se pronunță o singură decizie, fie la un alt termen stabilit în acest scop.

Instanțele prevăzute mai sus vor casa cu trimitere, o singură dată în cursul procesului, în cazul în care instanța a cărei hotărâre este atacată cu recurs a soluționat procesul fără a intra în judecata fondului sau judecata s-a făcut în lipsa părții care a fost nelegal citată, atât la administrarea probelor, cât și la dezbaterea fondului. În vederea rejudecării, cauza se trimite la instanța care a pronunțat hotărârea casată ori la altă instanță de același grad cu aceasta, din aceeași circumscripție. Dispozițiile art. 497 C.proc.civ. se aplică în mod corespunzător, în caz de necompetență, de depășire a atribuțiilor puterii judecătorești și de încălcare a autorității de lucru judecat.
Mulțumesc pentru răspunsul dat, totuși

La punctul nr. 2 nu am ințeles ce ati vrut sa spuneti, ați spus așa:

2. În cazul în care competența de soluționare a recursului aparține tribunalului sau curții de apel și s-a casat hotărârea atacată, rejudecarea procesului în fond se va face de către instanța de recurs, fie la termenul la care a avut loc admiterea recursului, situație în care se pronunță o singură decizie, fie la un alt termen stabilit în acest scop.

Vreau sa spun ca Sentința a fost data de Tribunal, recurenta a atacat cu recurs, dosarul a ajuns la instanta de Apel.
Având in vedere datele de mai sus și răspunsul de mai sus de către dl. Vasile Cornel, am o nedumerire:
a) Instanta de recurs (Curtea de Apel), daca va casa hotararea, va retrimite dosarul spre rejudecare la Tribunal?
b) Instanța de recurs (Curtea dde Apel), daca va casa hotararea, va rejudeca tot dosarul fara a mai retrimite dosarul la Tribunal spre rejudecare?
c) Cam cate termene va fi necesare daca instanta de recurs va rejudeca dosarul fara a retrimite la instanta inferioara spre rejudecare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)
Rejudecarea unui proces emil6702 emil6702 Cand un proces se judeca cu retinere la instanta de recurs/apel si cand se retrimite aceleiasi instante? (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta mototo mototo Va supun atentiei urmatoarea situatie : - tribunalul pronunta o sentinta pe contencios administrativ - comunicare informatiii de interes ... (vezi toată discuția)