avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... modificari OUG 111/2010 indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

modificari OUG 111/2010 indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
La art. 35 alin. 2 din "celebra" lege a mamelor se specifica :

(2) În aplicarea alin.(1), se emit instrucţiuni care se aprobă prin ordin al ministrului muncii, familiei,protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice.”

Care e termenul legal pentru a se emite acest ordin? Poate guvernul sa amane la nesfarsit aplicarea lui avand in vedere ca nu e de acord cu modificarile?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:23, 1 Aprilie 2016
Ele instructiuni nu au nicio legatura cu intrarea in vigoare a legii . Ele au menirea de a /clarifica anumite situatii cu solutii exacte , asa cum in prezent exista Ordinul 1474/2011.

Oricum legea este preconizata sa intre in vigoare la 01.07.2016, daca nu se proroga (amana) termenul respectiv.

Se poate amana data intrarii in vigoare? pentru mine e f important pt ca exact cu data de 1 iulie trebuie sa ma intorc la serviciu, daca nu pot beneficia de noile prevederi.
Da, se poate modifica data intrarii in vigoare a legii , tot prin lege sau printr-o o.u.g

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal anemary29 anemary29 intra sau nu in vigoare de la 1 sept?sau ce se intampla stie cineva ceva? (vezi toată discuția)
Legea 66/2016 Andreea_Nc Andreea_Nc Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea urmatoarei spete:am optat pentru concediu crestere copil pt 1 an de zile,m-am reintors la lucru in luna mai ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua As dori sa stiu daca Ordinul 1474/2011 pentru aprobarea Instrucţiunilor de aplicare a unor prevederi OUG nr. 111/2010 privind concediul şi ... (vezi toată discuția)