avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului pana in 2 ani vs. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului pana in 2 ani vs. reintoarcerea la munca

Fac parte dintre acele mamici care ar beneficia de anularea plafonului de 3400 RON pentru cresterea si ingrijirea copilului.
Am nascut in iunie 2015 si am optat pentru concediul de crestere a copilului (CIC) de 1 an.
M-am intors la munca incepand cu 1 martie 2016, in conditiile in care abia pe 8 martie s-a discutat pentru prima oara de aceasta propunere de lege.
Daca legea va fi promulgata, as dori sa ma reintorc in CIC (de la 1 iulie sau chiar mai devreme) pana la implinirea a 2 ani.
Va fi posibil acest lucru, beneficiind de eliminarea plafonului dupa 1 iulie?

In conditiile de mai sus, are vreo repercursiune incasarea stimulentului de insertie (in perioada lucrata de la 1 mar) asupra drepturilor mele in cazul reintoarcerii in CIC? Inca nu am depus cererea pentru stimulentul de insertie.

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2016
Kathe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 27 Aprilie 2016
1. Deocamdata sunt aplicabile prevederile actuale ale OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

2. Pana va aparea legea de modificare a OUG 111/2010 si eventualele modificari la Normele de aplicare nu se poate raspunde la intrebarile dvs.
Legea este aplicabila , asa cum a fost votata, persoanelor aflate in CCC , nu si celor care au terminat CCC.
Buna ziua. Acum ca legea a fost adoptata, revin cu intrebarea de mai sus.
Avand in vedere prevederile legii , pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani puteti intra in CCC.

Insa puteti intreba si la ANPIS, e-mail : anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie pentru doi copii sufletu_andreia sufletu_andreia la 1 sept ma intorc la serviciu din cic de un an inainte de a implini copilul un an si conform legii voi beneficia de stimulent de insertie pana minorul va ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie andreea_niculae andreea_niculae buna ziua. avand in vedere ca nu raspunde nimeni la telefonul APISMB intreb aici. 1) se poate beneficia de stimulent insertie in perioada de concediu de ... (vezi toată discuția)
Cic mama, tatal poate sa isi ia cic? Steluta.lucia Steluta.lucia Daca mama e in cic si, pana sa se implineasca doi ani, mama mai naste un copil, pt acesta al doilea, tatal poate lua cic? Astfel incat, pana implineste primul ... (vezi toată discuția)