Buna ziua,
Cred ca multa lume a vazut in presa scandalul cu gradinita particulara din Cotroceni. Momentan directoarea gradinitei este pusa sub control judiciar pentru rele tratamente aduse minorului. Eu sunt unul din parintii copiilor agresati de catre directoarea acelei institutii. Pe langa cele mediatizate vreau sa va intreb daca se poate face dosar penal si pentru infractiunea de inselaciune conform art. 215 din codul penal deoarece, in contractul incheiat intre noi si aceasta firma scrie clar "gradinita". Totodata noua ni s-au prezentat la inscrierea copilului si acte stampilate prin care dovedeau ca sunt autorizati sa functioneze ca si gradinita. In urma scandalului aparut in presa s-a dovedit clar ca aceasta institutie functiona ilegal si de fapt nu era gradinita.
Va multumesc
E greu de spus dacă e înșelăciune în lipsa unor acte false.
Dacă exista acte false din care sa rezulte ca exista autorizație și nu exista se poate susține ca ar fi vorba de înșelăciune.
Trebuie văzut și ce acte sunt la dosar și ce acte ați văzut.
Mergeți sa consultați dosarul penal.
Buna ziua,
Am inteles si daca l-a dosar nu exista acte false, dar exista acte in care sa doveste ca functiona ca un S.R.L. sau sub alta forma cu cod CAEN pentru alte tipuri de activitati si in contractul meu incheiat cu acea asa zisa gradinita se specifica clar cuvantul "gradinita" nu intra tot la inselaciune?
Art. 215
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.
Anumite societati pot functiona si fara anumite acte. Sunt extrem de multe scoli care nu au autorizatie de functionare pentru ca ... si totusi functioneaza. Tot asa o firma SRL poate sa functioneze si fara certificarile ISO xxx. Se pot cere certificari sau acreditari, dar nu insemna ca sunt obligatorii. Se poate sa va fi aratat doar actele de functionare care sunt reale sau acte falsificate. Nimeni nu stie, nici macar dumneavoastra ce v-a aratat. Chiar si firma la care am lucrat mai demult avea o minigradinita, dar sigur ca nu era acreditata de ministerul invatamantului. Avea probabil doar minimul de acte pentru a putea functiona. Discutati la o gradinita de stat ce acte si acreditari au si apoi la una particulara si cautati in internet de ce este nevoie.