avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inşelăciune Asociatie non-profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inşelăciune Asociatie non-profit

Buna ziua,

Care este modalitatea cea mai practica pentru a sesiza, mai exact a face plangere impotriva unei asociatii non-profit care pe baza unei acreditari din Anglia (acreditare fictiva) a oferit 'servicii educationale' contra unei sume anuale unui numar foarte mare de persoane?!
Mentionez ca 'serviciile educationale' au la baza un contract semnat virtual (persoanele inscrise sunt din toata tara) care contine date false folosind diferite acronime (exemplu: scoala internationala britanica). Asociatia nu detine niciun fel de autorizatie din partea statului roman pentru a functiona ca o scoala sau pentru 'serviciile educationale'. Aceste servicii sunt strict virtuale (un site cu articole).
Asociatia, care se auto declara 'scoala' mentiona initial ca va elibera diplome tuturor celor inscrisi. Acum insa nu. Exista foarte multe declaratii contradictorii si false pe care asociatia le-a facut in mod public pentru a atrage un nr cat mai mare de persoane.
De asemenea, declara ca va elibera facturi in urma sumei platite, insa acum declara ca nu elibereaza facturi pentru ca sunt asociatie non-profit. Nu stim cum anume au fost declarate acele 'servicii educationale' in contabilitatea asociatiei. Sumele incasate sunt foarte mari avand in vedere ca sunt peste 1000 persoane inscrise, iar taxa anuala/persoana este 300 respectiv 400 euro.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plângere penală pt înșelăciune,evaziune fiscală împotriva asociației si a persoanelor fizice implicate in conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)
Scoala de balet pentru dansatori roxanaclaudia roxanaclaudia buna ziua! am si eu o intrebare. doresc sa deschid o scoala de balet clasic pt dansatori nonsportivi, adica oameni ce iubesc muzica. am deja o societate ... (vezi toată discuția)
Adeziune asociatia de parinti din gradinita Anemarie84 Anemarie84 Buna ziua, se da urmatoarea situatie: Asociatie de parinti ai unei gradinite,nou infiintata,unde lucrurile nu sunt inca f clare. Asadar,parintele care are mai ... (vezi toată discuția)