avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Adeziune asociatia de parinti din gradinita
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Adeziune asociatia de parinti din gradinita

Buna ziua, se da urmatoarea situatie: Asociatie de parinti ai unei gradinite,nou infiintata,unde lucrurile nu sunt inca f clare. Asadar,parintele care are mai multi copii in aceeasi institutie, depune solicitare de adeziune si plateste de mai multe ori taxa initiala,pt fiecare dintre copiii sai? Noi am aderat anul trecut la asociatie,cand aveam doar un copil in institutie si anul acesta,cand avem inca unul la grupa mica,ar trebui sa fac adeziune iar? Sa figurez de 2 ori? Am platit atunci taxa de inscriere si urmeaza sa achitam la dublu taxa de membru,lunara,insa cu adeziunea cum se procedeaza? Multumesc frumos! :)
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2018
Anemarie84, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:54, 1 Iulie 2021
Asta (valoarea cotizatiei de membru) nu este trecuta undeva in lege ci ramane la decizia adunarii generale a asociatiei.
Întrebarea era, nu dacă e corecta suma, ci dacă e legal sa ma înscriu de 2 ori prin cerere de adeziune, având 2 copii înscriși in instituție. Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O singura data depuneti cereea de adeziune in asociatie. Iar treaba cu "plateste de mai multe ori taxa initiala", adica acea taxa asa zisa initiala este aprobata strict de adunarea generala a asociatiei in cauza, adica nu impusa de vreo lege, si daca ea tine expres de depunerea adeziunii, nu o mai patiti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia fiind "de parinti" , membrii sunt parintii, nu copiii. Deci nu poti fi membru de mai multe ori aceeasi persoana, pentru ca are mai multi copii, nu te poti deci inscrie de mai multe ori sau plati mai multe taxe de inscriere. Eventual se poate, la limita, stabili o cotizatie mai mare si, corelativ, si un drept de vot mai mare in AG pentru cine are mai multi copii... Si cum adica "taxa de membru LUNARA" ? A nu se confunda cotizatiile la asociatia de parinti cu plata pretului pentru serviciile prestate de gradinita - asociatia nu are voie sa intermedieze asa ceva sau sa se substituie gradinitei din acest punct de vedere....
Bună ziua,
"taxa de membru LUNARA" ? În ce scopuri se folosește de către asociația de părinți! Având în vedere ca am fost mai degrabă obligați sa ne înscriem!
Multumesc

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie parinti cpaula cpaula In data de 20 aprilie 2012 am trimis un e-mail catre scoala in care invata fiul meu, rugandu-l pe D-nul Director sa informeze parintii din scoala de ... (vezi toată discuția)
Care este baza legala prin care o asociatie pentru plata contabil arov arov Buna ziua! Care este baza legala prin care o asociatie pentru gradinita poate cere bani parintilor pentru plata salariului contabilei si plata sumei pentru ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract gradinita privata iuliandinu iuliandinu Buna ziua, De curand am inscris pe baiatul meu de 2 ani la o gradinita privata din jud. Ilfov, am facut un contract cu dansi si am achitat contravaluarea ... (vezi toată discuția)