avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consultanta juridica hartuire online
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consultanta juridica hartuire online

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu o opinie avizata in urmatoarea speta:
2 parteneri de afaceri au urmatorul caz: primul partener (pe care il voi abrevia cu X) i-a dat celuilalt credentialele sale la contul de Facebook. Celalalt partener (Y), care stia adresa de e-mail a lui X a incercat (cu succes) sa o acceseze utilizand numele de utilizator pe care il cunostea si aceeasi parola de logare in Facebook, care a functionat. In acel mailbox a descoperit cateva informatii compromitatoare referitoare la relatia de afaceri dintre ei. Dupa ce i le-a imputat lui X, acesta din urma a demarat o campanie de defaimare la adresa lui Y pe pagina de Facebook a lui Y.
Am 2 intrebari referitoare la aceasta speta:
1. Y poate raspunde penal pentru ca a accesat mailboxul in baza credentialelor furnizate de X, desi i-au fost furnizate doar pentru contul de Facebook, desi ele erau aceleasi si la contul de e-mail? Daca da, in ce conditii poate raspunde penal?
2. X poate raspunde penal pentru defaimarea publica pe contul de Facebook a lui Y? Daca da, in ce conditii poate raspunde penal?

Daca nu am ales corect forumul in care am publicat intrebarea, va rog sa ma ajutati sa-l redirectionez.

Va multumesc pentru raspunsuri!
Antonia
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:40, 2 Aprilie 2016
Nu exista infractiune penala pt fapta de defaimare publica (infractiunea de calomnie) nemaifiind incriminata in actualul cod penal,se poate formula o actiune civila pt prejudicii .aduse onoarei si personalitatii,putandu-se solicita eventuale daune morale.Restul aspectelor necesita discutii suplimentare puteti solicita o consultatie unui avocat.
Dacă accesul a avut loc știind parola de la celalalt asociat este legal.

Pentru defăimare aveți dreptul la un proces civil.

Nu aveți acțiune penala la indemana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonantele procurorilor ContSters327384 ContSters327384 Buna ziua ! In urma cu 7 lui mi s-a spart contul de facebook . cei care mi l-au spart mi-au restrictionat accesul la cont pentru 3 zile , mi-au vazut mesaje ... (vezi toată discuția)
Violarea casutei postale tonica tonica Buna seara, lucrez intr-o institutie publica pe un post unic si am un calculator care deserveste strict departamentul unde lucrez, in zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
Accesare fara drept cont facebook teocarmen teocarmen Buna ziua, As dori sa stiu ce actiuni pot intreprinde atunci cand sunt convinsa ca o anumita persoana (mai exact seful de la birou) mi-a intrat pe contul ... (vezi toată discuția)