avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Buna ziua Nascut in 1957
am 36 ani cotizati ,din care 18 anii si 6 lunii in grupa speciala de munca , categorie nucleara 3 si 4 de risc radiologic
3 anii si 5 lunii grupa 2 categorie nucleara 2 de risc radiologic
pot beneficia de majorarea punctului de pensie conform legi si de reducerea stagiului comple de cotizare?
Cat este stagiul complet de cotizare la care s-ar raportata punctajul mediu anual ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: naghel , utilizator 16:17, 1 Aprilie 2016
Precizati:
Sunteti pensionar ?
Unde ati lucrat:
1)In zona I de expunere la radiatii ?sau
2)In zona a II-a de expunere la radiatii ?
am depus dosarul
zona 1 de expunere la radiatii conform hotarari nr,583/2001 art.4
institutul de fizica si inginerie nucleara care are aviz categorie nucleara 3si 4
categoria 3si 4 este mentionata in actele de la institut depuse la casa de pensie
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2016
naghel, utilizator
Legea 263/2010

ART. 57
(1) Fac exceptie de la prevederile art. 55 alin. (1) lit. b) si persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel putin 15 ani in zona I de expunere la radiatii

Daca va incadrati aici, atunci stagiul complet va fi de 15 ani.
Beneficiati si de majorarea cu 50% a punctajului aferent conditiilor speciale, respectiv 25% pentru conditii deosebite.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zona 1 de radiatii core core Buna seara! Am lucrat din anul 1992 la Fabrica de combustibil nuclear Pitesti,pina in 01.01.2009.cind am iesit la pensie pentru munca depusa si limita de ... (vezi toată discuția)
Punctajul mediu anual - activitate in zona de expunere la radiatii dancucu dancucu buna ziua!de curand am primit decizia de pensionare pt limita de varsta,avand in vedere ca potrivit art.57(conditii speciale,lucru in mediul cu radiatii )am ... (vezi toată discuția)
Stagiu complet de cotizare lege 155/2016 ContSters392093 ContSters392093 Legea 155/2016. Legea 155/2016 prevede ca stagiul complet de cotizare pentru lucru in conditii speciale este de 15 ani si pentru lucru in conditii deosebite ... (vezi toată discuția)