avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie contabila

buna ziua,
va rog frumos sa-mi ziceti cum se inregistreaza in contabilitate plata IN BANCA COMISION AEGRM 60LEI SI TVA COLECTATA aferenta 6LEI.
VA multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2016
onitagabi, utilizator
Cel mai recent răspuns: onitagabi , utilizator 13:21, 4 Aprilie 2016
Avocatii imputerniciti de catre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) ca agenti pentru operatiuni privind Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM) vor practica preturi care variaza intre 10 si 60 de lei, in functie de tipul operatiunii. Cred ca TVA la care va referiti,este cel deductibil,nu colectat. Ar trebui sa primiti factura pentru acest serviciu(de unde rezulta TVA,daca plata este prin banca ?
plata mi-a facut-o direct banca pentru un depozit colateral L/C si nu inteleg cum trebuie inregistrat.
Scrie 60lei comision AEGRM si 6lei TVA colectata.
Pana la urma aceste sume au fost platite din cont,sau incasate ? Exista cota TVA de 10% ?
au fost platite din cont de catre banca pentru un depozit colateral pe care l-a facut banca pentru 20000USD folositi pt. un L/C in China.

Scrie 60lei comision AEGRM si 6lei TVA colectata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca ptr.neplatitor de tva barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Sint o microintreprindere neplatitoare de tva.Activitatea este prestari servicii pe baza de comision.(asemanatoare unei agentii de turism) As dori sa stiu in ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)
Tva import tara terta cerbu1303 cerbu1303 Buna ziua,as dori sa stiu si eu daca o firma care a importat anumite bunuri dintr-o tara terta(China) si care a platit TVAul in vama mai trebuie sa plateasca ... (vezi toată discuția)