avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj incurcat - greseli Primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj incurcat - greseli Primarie

Buna ziua!
Multumim celor care vor sacrifica din timpul dumnealor pentru a ne oferi o lamurire la urmatoarea situatie.

In urma decesului sotului, eu si cei 2 copii am solicitat succesiunea dupa sotul meu si implicit dupa tata socru decedat in urma cu 20 ani. Masa succesorala dupa tata socru este reprezentata de 2 parcele 7500mp si 5000 mp in intravilan, o casa aflata in stadiu avansat de deterioare cu o curte de 1900mp si un teren intravilan de 3315mp in continuarea curtii.
La succesiunea dupa tata socru au participat ca mostenitori mama soacra prin reprezentant (fiind bolnava de alzheimer in stadiu avansat) si cumnatul.

Am facut cele doua succesiuni.

Nu reusim sa facem partajul deoarece cumnatul motiveaza ca :
1- partajul nu ar fi valid deoarece parcela de 5000 mp este ocupata de primar, acesta si-a construit casa pe o parcela alaturata sau chiar pe parcela noastra si a anexat initial 2500 mp din cei 5000 lasand 7 ml iesirea la drum . In timpul iernii 2015 a anexat si cei 2500 mp ramasi prin constructia unui gard impunator.
2- Planul national de cadastrare va rezolva problemele actuale de la sine.
3- Doreste impartirea dupa decesul mamei soacre, fara sa motiveze de ce.
4. Secretarul de la primarie ne-a aratat un plan cadastral (nesemnat, nedatat) in care sunt modificari in sensul ca 2500 din parcela de 5000 mp apar langa parcela de 7500 mp in alta tarla, iar parcela de 3315 mp este mai mica cu 200mp. El motiveaza ca erorile s-au produs cand s-au facut titlurile cu toate ca noi stim ca parcela de 5000 mp, acum 5 ani pana sa vina actualul primar, era in tarlaua conform titlului de proprietate, avand suprafata de 5000mp.

Mentionez ca acum o saptamana am avut o noua programare la notar pentru acest partaj si nu s-a realizat prin refuzul cumnatului de a participa.

Pentru rezolvarea situatiei, secretarul ne-a recomandat sa facem cerere catre primarie insotita de titlul de proprietate in original, pentru modificarea titlului de proprietate in vederea corectarii erorilor pe cale administrativa.

Avem urmatoarele intrebari ca si scenarii posibile
A- este corect sa cerem modificarea titlului de proprietate ? Daca facem acest demers pentru modificarea titlului ce urmari pot fi, se va modifica suprafata totala? Cererea o adresam primariei sau la OCPI?
B- este recomandabil sa asteptam efectuarea Programului national de cadastru, acesta va rezolva problemele?
C- este recomandabil sa solicitam intabluarea la OCPI si acest demers v-a rezolva problemele
D- este recomandabil sa cerem partajul pe cale judiciara si astfel se vor lamuri lucrurile sau se vor complica prin chemarea in instanta a primarului.
E- este recomandabil sa cerem partajul prin cabinet de mediere.
F- se va rezolva mai usor daca asteptam sa facem acest partaj dupa decesul mamei soacre, oare timpul va eroda situatia si lucrurile vor reveni sau se vor accentua problemele si abuzurile si vom ramane fara suprafetele din titlu, sau cu suprafete mai mici.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2016
route, utilizator

Alte discuții în legătură

Actiune pentru modificarea (rectificarea) titlului de proprietate Ion Munteanu Ion Munteanu Buna ziua, De curand mama a deschis o actiune in instanta pentru modificarea (rectificarea) titlului de proprietate in care titular este bunicul (decedat) ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)