avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia unica

Am un baietel in varsta de 3 ani,eu si tatal lui nu am fost casataoriti,dar pe certificatul de nastere apare numele lui,cand copilul avea 7 luni ne am despartit noi locuind in casa mea,deci el a trebuit sa plece,nu i am cerut pensie alimentara,vine uneori sa l vada,ii aduce cate ceva si cam atat,de un an si jumatate am o relatie cu cineva si urmeaza sa ne casatorim,acesta intretinand copilul cu absolut tot ce are nevoie,dar cand este nevoie de acordul tatalui in legatura cu ceva tatal natural se cam codeste refuzandu i copilului anumite facilitati,spre exemplu vrem sa plecam in concediu in afara tarii si am nevoie de procura semnata de el si nu vrea sustinand ca nu mai aduc copilul in tara in situatia in care stim ca nu e posibil asta....deci intrebarea mea este daca pot obtine custodie unica si ce inseamna asta mai exact...mai exact as vrea sa stiu daca se poate sa nu am nevoie sa apelez la el pt a isi da acordul...este nevoie de un proces....va multumesc
Prin proces nu cred ca obțineți custodie exclusiva în caz de refuz al lui.
Ați putea avea o șansă dacă el este de acord și vine la proces.
Nu sunt motive pt custodie exclusiva.

Cat despre plecarea in strainatate este posibil ca in viitorul nu foarte indepartat sa se rezolve aceasta situatie printr-o reglementare legala noua.
am inteles,va multumesc pt informatie.
Nu sunt motive pentru ca instanta de judecata să dispună exercitarea autorității părintești doar de către dvs. În caz de refuz nejustificat al soțului privind acordul pentru plecarea în străinătate există posibilitatea unei cereri la instanță pentru suplinirea acordului părintelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului la cuplurile necasatorite elim111 elim111 Buna tuturor, Am o intrebare referitoare la o prietena. Are un copil de un 1 si 2 luni si copilul are numele tatalui. Ei locuiesc impreuna in casa lui. Ea ... (vezi toată discuția)
Custodie minor dupa noul cod isabel05 isabel05 buna seara, va rog din suflet sa imi spuneti ce sanse am sa obtin custodia copilului meu, mai exact vreau sa ies din tara cu copilul fara acordul tatalui pt ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de urgenta antoniaelena antoniaelena Buna seara , pot cere o ordonanta de urgenta in conditiile in care vreau sa plec din tara cu copilul minor iar tatal nu vrea sa-si dea acordul? Un proces ... (vezi toată discuția)