avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Postare fotografii in spatiu virtual fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Postare fotografii in spatiu virtual fara acordul celui fotografiat

buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o informatie. fiul meu a fost in vizita la o institutie publica impreuna cu colegii de clasa si insotiti de catre 4 persoane mature. au facut fotografii, nu stiu cine le-a facut, si am descoperit intimplator pe pagina de facebook a institutiei respective, un numar de 10 fotografii, iar in 6 dintre ele apare si fiul meu. niciodata nu e singur in foto, in toate apar ori toti colegii, ori parte dintre ei. pe postare apare numele institutiei "a adaugat 10 fotografii noi - cu ...." si apoi scrie numele unui coleg de clasa al fiului meu. putea acest copil sa posteze fotografiile pe pagina de FB a unei institutii publice si sa puna un comentariu oficial ? si din punct de vedere tehnic, dar si legal. eu cred ca mama acestui copil a furnizat fotografiile respective institutiei publice, dindu-si acordul sa fie postate. am o banuiala ca in acesata postare a fost implicata si diriginta clasei. in comentariul oficial se dau date de contact ale persoanei care lucreaza la institutia respectiva pt a afla mai multe amanunte despre desfasurarea evenimentelor similare. as putea sa contactez aceasta persoana pt a afla mai multe detalii legate de aceasta postare? mentionez faptul ca nu ni s-a cerut acordul scris sau verbal pt a posta aceste fotografii si nici nu ni s-a adus la cunostinta existenta acestei postari.
Cel mai recent răspuns: copilarosul , utilizator 08:14, 4 Aprilie 2016
Puteti contacta lua legatura cu persoana de contact si de asemenea puteti solicita ca pozele in care apare fiul dvs. sa nu fie facute publice.
Conform Codului civil, in asemenea situatii se prezuma ca cei care apar in poza si-au dat acordul, dar in cazul de fata vorbim despre un minor, astfel ca este nevoie de consimtamantul parintilor pentru ca imaginile sa fie facute publice.
va multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarife pt. poze folosite fara acordul autorului Radu Palu Radu Palu Unde lucrez se organizeaza destul de des diferite manifestatii. Excursii, prezentari de carte, diferite activitati culturale interne sau cu public, ... (vezi toată discuția)
Fotografii in spatiu proprietate privata Christiananca Christiananca Buna ziua,este legal a se face publice,fara acordul meu, fotografii facute in incinta proprietatii mele private? Pot cere retragerea fotografiilor de pe ... (vezi toată discuția)
Cont fals facebook. cum pot afla cine l-a făcut și în ce mod poate fi tras la răspundere? AlinDelcea AlinDelcea Buna seara! Am si eu o neclaritate privind crearea unui cont fals si sper sa primesc un raspuns daca se poate, fapt pentru care va multumesc anticipat! Am ... (vezi toată discuția)