avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda apel 112-cum poate fi pusa la dispozitia ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda apel 112-cum poate fi pusa la dispozitia instantei inregistrarea apelului meu

Am fost atacat de un caine periculos si in timp ce cainele sarea pe mine stapanul nu facea nimic sa il cheme sau sa il ia de pe mine. Am sunat atunci la 112 pentru prima data si am primit amenda de 500 lei pentru ca polita venita nu l-a mai gasit pe acel individ cu cainele lui care cand a auzit ca sun la politie a plecat.
In procesul verbal politistul a scris minciuni si anume ca as fi apelat ca era un caine liber si eu nu pentru asta am sunat. Nu am semnat atunci nici un PV, nu a intocmit nici un PV ci l-am primit pe presul de la usa in plic desfacut la aproape doua luni de la data incidentului.
Ce vreau sa va intreb: cum sa fac sa fie pusa la dispozitia instantei inregistrarea apelului meu catre 112 in care se aude ca eu tip sa ia cainele de pe mine si cu care pot face dovada ca nu am apelat abuziv pentru caine liber ci pentru caine periculos liber carre m-a atacat?
Politisul intentionat a scris minciuni in PV.

Multumesc.
Din cate stiu apelurile nu se salveaza in telefonul personal decat daca sunt inregistrate cu buna stiinta.

In schimb apelurile sunt salvate in baza de date a 112 si puteti cere instantei sa solicite serviciului 112 inregistrarea respectiva in care cel putin se aude dialogul purtat cu operatorul, zgomotul ambiental provocat de caiine este posibil sa nu se auda suficient.

Probabil 112 va prezenta un transcriere a inregistrarii telefonice, sa solicitati inregistrarea audio din care se va putea concluziona asupra starii de agitatie care a generat apelul la serv de urgenta.

In timpul convorbirii operatorul 112 nu a cerut mai multe detalii, despre caine, proprietarul cainelui, etc.?

Daca nu au existat martori la incident in instanta incercati sa descrieti cat mai detaliat incidentul si sa fiti cat mai convingator.

Va puteti sustine cauza chiar si cu motivul prezentat in procesul verbal, ca ati fost atacat de un caine liber, ati apelat la serv de urgenta 112 deoarece v-a fost pusa viata in pericol.

Chiar puteti intreba instanta, la cine ar trebui sa apeleze o persoana cand este atacata de un animal fara stapan, ii este pusa viata in pericol si nu exista persoane care sa o salveze?

La biserica, la banca, la asociatiile pensionarilor??
Sunt in mare suferinta, autoritatile statului nu sunt de partea cetatenilor.
M-am uitat mai bine si pe PV este baza legala ALERTAREA FALSA a agentiilor specializate si in PV scrie de 112, e acelasi lucru? De la momentul apelului meu la 112, pana a venit politia, au trecut mai bine de 30 de minute.. normal ca ala pleca, ca mai luase amenzi pentru lasarea cainelui liber printre copii, doar nu era sa stea tot acolo sa il amendeze.
Ce sanse am sa mi se anuleze?
Solicitati informatii de la Sistemul Național Unic de Urgență 112 la adresa de email relatiipublice@112.ro. Pentru mai multe detalii vizitati site-ul
[ link extern ]
Sansele depind de modul in care va sustineti cauza.

Chiar daca era un ciine fara stapan normal ca ala pleaca sa isi caute alta victima pana ajunge politia.

Important este sa convingeti instanta ca nu ati alertat fals autoritatile si sa solicitati in plangere inregistrarea audio a apelului la 112 (daca trimit transcrierea unele informatii se mai "pierd":pleasantry: ).

In plangere anexati si informatiile de pe site-ul serv. 112 unde se precizeaza
CE ESTE O SITUAŢIE DE URGENŢĂ

ESTE O SITUAŢIE DE URGENŢĂ atunci când se impune intervenţia Poliţiei, Pompierilor şi Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea şi mediul.
Pentru a putea aprecia corect dacă o situaţie este de urgenţă, cetăţeanul trebuie să răspundă la următoarea întrebare:

„Este nevoie de asistenţa IMEDIATĂ a Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea sau mediul?”

Daca răspunsul este DA, atunci se formează 112 şi se comunică operatorului Centrului de preluare a apelurilor de urgenţă ceea ces-a întâmplat sau urmează să se întâmple .

Exemple de situaţii de urgenţă

PERICOL DE AGRESIUNE INSECTE, ANIMALE

[ link extern ]

Daca o femeie este agresata pe strada sau in lift (urmeaza sa fie violata) iar agresorul fuge daca victima apuca sa apeleze la 112, se intelege ca victima trebuie sa fie amendata pe motiv ca a alertat fals serv de urgenta si nu a reusit sa convinga agresorul sa "astepte" sosirea politiei?
Multumesc foarte mult. Am descoperit in procesul verbal ca politistul a si mintit scriind ca el a ajuns la 5 minute de la momentul in care se vede pe telefon ca am apelat. Apelul a durat 2.43 si ramane doar un minut in care el ar fi si venit si facut si constatarea incluzand si discutia cu mine. Cata mizerie!!! Acest lucru cum il mai pot contracara? Stiu sigur ca a venit la 25 de minute dupa apelul meu si ca, tot asteptand in frig, dupa 10 minute, am mai sunat odata la 112 sa intreb daca mai vine cineva sa stiu sa nu mai astept in frig. Apelul acela il am inregistrat cu ora si continut pe telefon, inregistrare audio. Pe primul apel nu il am inregistrat.

Alte discuții în legătură

Amenintare cu caine periculos ContSters362885 ContSters362885 Daca un om isi lasa intentionat de ani de zile cainele periculos Rotweiller liber pe spatiul comun si ma simt amenintata de prezenta acestui caine, am probe ca ... (vezi toată discuția)
Politisti care refuza constatarea infractiunii ContSters277537 ContSters277537 Am urmatorul caz: politisti de la o sectie din Bucuresti au fost solicitati sa intervina si sa sanctioneze doi stapini de caini periculosi lasati liberi ... (vezi toată discuția)
Vecinul si cainele lui syruss syruss Am cautat si urmarit pe forum mai multe subiecte despre caini si stapanii lor, marea majoritate avand probleme cu latratul lor insa eu am o problema un pic mai ... (vezi toată discuția)