avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Luna viitoare am procesul de divort in calitate de parata. Eu am nascut de curand (8 saptamani). Intrebarea mea este: de cate ori se poate amana procesul in cazul in care nu pot sa ma prezint? Nici nu sunt de acord cu acest divort. Noi chiar am avut o casnicie perfecta timp de 3 ani! Acum a aparut si copilul! El a plecat de acasa din decembrie cu o vecina. A fost un soc pentru toti! Deocamdata vreau sa aman cat se poate. Martori am, legat de casnicia noastra. Intradevar dragoste cu forta nu se poate!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:32, 10 August 2009
Nu puteti amana la nesfarsit aceasta situatie. Chiar daca nu sunteti de acord cu divortul , intr un final tot se va pronunta.Faptul ca aveti martori, este foarte bine , in acest mod va puteti dovedi nevinovatia si probabil cum este si normal acest lucru va cantari foarte mult la incredintarea copilului. Aveti posibilitatea ca la primul termen sa cereti o amanare pentru angajare aparator......... apoi nu stiu ce motive mai puteti invoca
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Doamna, recomandarea mea este sa scoateti un certificat medical de la medicul dvs de familie si sa il prezentati in instanta ....il depuneti la dosar , solicitand suspendarea dosarului pe motive medicale. In fond ati nascut de 8 saptamani!B-)
Legat de pensia alimentara, am inteles ca este 30% din venitul net? Sotul lucand in MAI, imi puteti spune cum se calculeaza in aceasta situatie, deoarece el primeste si contravaloarea normei de hrana. Pot cere extrasul contului de salariu de la banca?
Pana in momentul de fata de cand s-a nascut copilul in afara faptului ca l-a inregistrat nu a facut nimic pt. el.Nu i-a cumparat nimic si nici nu mi-a dat nici un ban. Ce pot face in aceasta situatie?
La calcularea pensiei alimentare se iau in calcul doar veniturile cu caracter permanent. In mod normal pensia alimentara se stabileste la un sfert din veniturile sotului, pentru un copil.Pensia alimentara se poate majora pe tot parcursul timpului.
"Cine se invinge pe sine reuseste"-"Vincit qui se vincit"

Pensia de intretinere se acorda in cuantum de pana la 1/4 din veniturile nette realizate de sot,dar data fiind varsta minorului pensia se va indrepta spre minimul acestui cuantum deoarece nevoile copilului cresc odata cu varsta acestuia.
In privinta actiunii de divort,puteti amana cauza de cate ori starea sanatatii dvs.nu va permite prezentarea la proces,depunand acte medicale care sa ateste acest lucru, insotite de o cerere formulata in acest sens.
Totusi,parerea mea este ca dragoste cu sila nu se poate face si ca daca totusi constatati ca nu mai exista posibilitati de impacare este inutil sa prelungiti o stare de tensiune,deja existenta intre dvs.si sot.
Mai aveti solutia sa va opuneti la desfacerea casatoriei ,combatand prin probatorii motivele de divort invocate de sot,aratand ca are culpa exclusiva in destramarea relatiilor conjugale si astfel actiunea sa ar putea fi respinsa si in acest caz sa ramaneti casatoriti.Este bine sa adoptati aceasta ultima solutie,doar in cazul in care aveti convingerea ferma ca relatiile dintre dvs.mai pot continua.
Pentru a lua cea mai buna hoatarare consultati si apelati la serviciile profesioniste ale unui avocat

Alte discuții în legătură

Divort prelungit yvon yvon Buna ziua ! In octombrie 2009 am introdus actiune de divort, motiv- violenta domestica. Sotul a facut intampinare si acum ambii avem statulul de reclamant si ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor! urgent! florentinaaflorea florentinaaflorea sunt in divort cu a doua mea sotie,cu care am un copil de 5 ani..mentionez ca mai am un copil dintr-o casatorie anterioara caruia ii platesc pensie ... (vezi toată discuția)
Totusi, divortul one of us one of us Buna ziua tuturor. Poate ma puteti ajuta cu o opinie: doresc sa divortez, dupa o relatie de 20 de ani, din care 13 de casnicie. Avem doi copii, de 11 respectiv ... (vezi toată discuția)