avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!
Suntem 3 frati la parinti. Parintii nostrii au avut o casa, o masina si 3 hectare de pamant. Dupa moartea mamei s-a dezbatut succesiunea la casa iar fratii au cedat partea lor in favoarea mea. Dupa moartea tatalui vrem sa dezbatem succesiunea pe partea de casa ramasa de la tata, masina si cele 3 hectare de pamant. Daca unul din frati nu vrea sa renunte nici la casa, nici la pamant in favoarea mea deoarece eu am ramas sa locuiesc in continuare in casa si am renovat-o, am avut grija de tata paralizat 8 ani si am platit impozitele la casa, masina si pamant timp de 11 ani. Ce rezolvare va avea acest caz?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:49, 2 Aprilie 2016
Impartirea cotelor din masa succesorala nu tine cont de faptul ca dvs ati ramas in casa, ati platit impozitele sau ca ati avut grija de tatal dvs. iar daca fratele nu vrea sa va cedeze cota luu si nu va intelegeti la notar atunci impartirea se va face in instanta. Fapt ce va conduce la cheltuieli mult mai mari fata de dezbaterea mostenirii la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor hr hr Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)
Vanzare drept proprietate annesis annesis Buna ziua, Eu detin 50% din cata parinteasca, iar mama 50%. Dupa moartea mamei toti fratii au cedat dreptul in favoarea surorii mele. eu doresc sa ii vand ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii typa typa suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea ... (vezi toată discuția)