Buna ziua! As dori sa cer si eu un sfat in legatura cu o executare silita in curs de desfasurare, pe scurt in urma unei linii de credit pe care mama mea a luat-o de la o banca pe o firma (magazin alimentar gen supermarket care a ajuns falimentara intr-un final) .. linie de credit care a fost facuta pe 1 an de zile si care a fost girata cu un apartament proprietate a bunicilor mei (acestia au semnat contractul) , in ciuda faptului ca bunicul meu avea varsta de 73 de ani la momentul semnarii si cu toate astea nu i s-a facut nicciun test psihologic..in fine, la incheierea periodei de credit de 1an si neachitatrea creditului(decat dobanzile lunare)...banca a acceptat prelungirea cu inca 1 an.....cam atat, dupa falimentarea afacerii, acum in acest moment, la mai mult de 4 ani de la ultima plata efectuata a fost innaintat dosarul la un biroi de executare silita..... ideea este ca tatal meu si bunica locuiesc in acel apartament si vroiam sa cer un sfat , ce sance exista sau ce posibilitate pot aborda sa ajung la o intelegere cu banca sa transform creditul in ceva pe nevoi personale sa il rascumpar. Eu sunt singurul lor sprijin financiar, unde mai pun ca sunt in tari straine si cu toate astea nu as putea sa fac fata financiar in a ii intretine si pe ei si sa le asigur si chirie si restul cheltuielilor.. Am vreo sansa in situatia aceasta, sau pur si simplu ar trebuii sa renunt la apartament.. multumesc frumos! O seara buna
În situația în care au trecut mai mult de patru ani de la ultima plata efectuata, ar trebuie sa formulati contestatie la executare, daca mai sunteti in termen.
Multumesc pentru informatie, inca nu s-a deschis licitatie publica, abia acum evalueaza imobilul. Si eu ma gandeam ca trebuie sa existe o solutie, macar si de amanare si prin tribunal castig macar timp :( Multumesc inca o data, orice idee pt mine este mai mult decat bine venita pentru ca sunt in nestiinta de cauza
ATENȚIE !!! Puteti face contestatie la executare în 15 zile, conform art. 715 C.pr.civ.
Articolul 715 din Codul de procedură civilă
Termene
(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când:
1. contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care-l contestă;
2. cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;
3. debitorul care contestă executarea însăşi a primit încheierea de încuviinţare a executării sau somaţia ori de la data când a luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit încheierea de încuviinţare a executării şi nici somaţia sau executarea se face fără somaţie.
(2) Contestaţia împotriva încheierilor executorului judecătoresc, în cazurile în care acestea nu sunt, potrivit legii, definitive, se poate face în termen de 15 zile de la comunicare.
(3) Contestaţia privind lămurirea înţelesului, întinderii sau aplicării titlului executoriu se poate face oricând înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a obţine executarea silită.
(4) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia prin care o terţă persoană pretinde că are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmărit poate fi introdusă în tot cursul executării silite, dar nu mai târziu de 15 zile de la efectuarea vânzării ori de la data predării silite a bunului.
(5) Neintroducerea contestaţiei în termenul prevăzut la alin. (4) nu îl împiedică pe cel de-al treilea să îşi realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, în condiţiile legii, sub rezerva drepturilor definitiv dobândite de către terţii adjudecatari în cadrul vânzării silite a bunurilor urmărite.
Multumesc pentru informatii, nu stiam aceste lucruri si voi lua masuri imediate pentru a nu depasi niciun termen limita. Procedura de executare nu a inceput inca, parintii mei au primit o scrisoare de instiintare asupra inecperii procedurilor de executare silita. In curand executorul va stabili data primei licitati....as dori sa mai intreb ceva. Apartamentul este in Drobeta Turnu Severin, iar dosarul a fost preluat de un executor din Slatina 170 km departare. Unde va fi licitat apartamentul?
Deasemenea ultima plata a dobanzii lunare in timpul creditului a fost facuta in iunie sau iulie 2010....deci anul acesta se implinesc 6 ani de la ultima plata efectuata , timp in care nu s-a luat niciun fel de masuri de executare sau orice alte masuri... firma pe care era facuta linia de credit a intrat in insolventa si a fost incheiata in iunie 2014
Poprire pe cont
Eurodc
Buna ziua, m-am trezit ca am o notificare de la bancă prin care sunt informat ca asupra contului meu sa efectuat o poprire de circa 1900 lei ,am luat ... (vezi toată discuția)
Termen de contestare
zllatan
Buna seara ,va rog sa ma lamureasca cineva -care este termenul de contestare in istanta la o suspenadare a executarii silite emise de un executor ,,in baza ... (vezi toată discuția)
Executare silita
zambilutza
Buna ziua,
Suntem in situatia unei executarii silite in baza titlului executor reprezentat de conventia de credit de nevoi personale cu garantie ipotecara, ... (vezi toată discuția)