avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara!M-am casatorit acum 8 luni in urma dupa o relatie de 8 ani.Recent,sotul meu a considerat ca nu ne mai potrivim si mi-a sugert sa plec de acasa ceea ce am si facut din cauza comportamentului fata de mine.Desi mi-a zis sa plec,nu mai vrea sa mergem la notar sa desfacem casatoria.Eu nu imi doresc acest lucru,desigur dar daca nu este chip de impacare nu am ce face.Intrebarea mea este urmatoarea:eu trebuie sa anunt undeva sau sa completez vreo hartie precum ca am parasit domiciliul?Va multumesc,o seara buna!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:01, 4 Aprilie 2016
Daca nu aveti copii si nici bunuri comune obtinute in timpul casatoriei (casa, masina) cea mai usoara si rapida metoda de desfacere a casatoriei este la notar sau la starea civila. Altfel se va face in instanta iar durata va fi mai mare.
Nu trebuie sa anuntati nicaieri ca ati " parasit domiciliul".
Depuneti cererea de divort in instanta, va costa mai putin decat la notar sau la sterea civila, e 100 de lei taxa de timbru si 200 daca divortati prin acord.
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2016
gi-jane2, moderator
Buna ziua,
Daca nu exista cale de impacare si nici nu vrea sa mearga la notar atunci va adresati instantei cu cerere de divort.
Nu trebuie sa anuntati pe nimeni si nici sa semnati nicio hartie pentru ca ati fost obligata sa parasiti domiciliul.
In cazul in care sotul nu doreste sa divorteze amiabil, singura posibilitate este sa va adresati instantei de judecata pentru desfacerea casatoriei.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Divort pe cale amiabila allynn1977 allynn1977 Se poate divorta pe cale amiabila daca avem copii minori? Daca da, ce trebuie sa fac? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Autentificarea la notar a acordului de mediere divort manuelle manuelle Buna ziua. Un acord de mediere a unui divort fara copii si fara bunuri comune in cat timp poate fi autentificat la notar? Ar trebui ca aceasta autentificare sa ... (vezi toată discuția)
Medierea si divortul georgianapop georgianapop Buna ziua tuturor! Am o intrebare directa si concreta legat strict de ce ar fi cel mai potrivit si conform legii sa fac in cadrul unui proces de divort ... (vezi toată discuția)