buna, am nevoie de sfatul dumneavoastra.In 22 noiembrie 2005 am fost angajata la un hypermarket ca si operator casa de marcat ,in 18 decembrie 2006 am intrat in concediu prenatal iar in 22februarie 2007 in CIC m-am reintors la munca pe data de 5 ianuarie2009 iar pe data de 13 .01.2009 mi-am facut lichidarea la zi din cauza neintelegerilor salariale (''criza economica''),doua saptamani mai tarziu m-au rechemat ,pe data de 3 februarie2009 mi-au facut angajarea de data aceasta ca si ''casier incasator '' cu salariul brut de 600ron pe cartea de munca.Firma merge din ce ince mai rau iar o .parte din angajati au fost siliti sa -si bege lichidarea la zi, in cazul meu beneficiez de somaj ,cat timp ?
Indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
15 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
Pentru a beneficia de somaj trebuie ca CIM sa inceteze din motive neimputabile salariatului. Daca va dati demisia sau inceteaza prin acordul partilor nu veti beneficia.
Asadar, aveti grija in ce mod inceteaza contractul individual de munca....sa fie in baza art 65 codul muncii.
Si veti beneficia de minim 9 luni de somaj.
ce fel de contract aveti acum cu ei, nu cumva este pe perioada determinata?
Dreprul la somaj se deschide si in baza incetarii contractului la expirare, prin art 56 lit j
Am dreptul la somaj?
allecs
am lucrat ca agent de paza si ordine la o firma de paza SC.Rotw Guard Security SA de la data de 18 august 2008 cu contract individual de munca pe perioade ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj
cgeorge
o cunostinta a mea a lucrat 9 ani la o firma si acum trebuie sa plece de acolo pe motiv ca isi schimba domiciliul in alt judet.
exista vreo situatie in care ... (vezi toată discuția)