avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcare pe Cota indiviza drum de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcare pe Cota indiviza drum de acces

Buna seara,

Am achizitionat un apartament intr-un ansamblu rezidential unde detinem o gradina privata inchisa si o cota indiviza de 1,7857% reprezentand suprafata indiviza de 4 mp din cota parte indiviza de 62.5% reprezentand suprafata indiviza de 140 mp din terenul in suprafata totala de 224 mp, liber de constructii, arabil, drum de acces.
Acest drum de acces este suficient de lat astfel incat sa incapa 2 masini. Pe fasia din fata curtii blocului sunt parcate masinile prorprietarilor blocului dar si a vecinilor caselor din fata accesul putandu-se realiza pe cealalta fasie de teren.
Ce vreau sa lamuresc:
1. Vecinii caselor de vis a vis au dreptul sa ne interzica parcarea in fata blocului pe aceasta cota indiviza mentionata mai sus?
2. Proprietarii masinilor parcate in fata blocului ar putea si amendati sau chiar obligati sa nu mai parcheze pe terenul de acces pentru care ei detin cota indiviza pe motiv ca obstructioneaza accesul vecinilor de vis a vis?

Daca nu ma insel, pentru aceste cote indivize se plateste chiar si impozit.
Va multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2016
rgeorgianag, utilizator
Atentie sporita ,cota indiviza este consemnata in raport de suprafata apartamentului dv ,dar este o cota neidentificata fizic in partea comuna
Legea nr 230/2007
Art. 3. - În sensul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
e) cotă-parte indiviză - cota-parte de proprietate care îi revine fiecărei proprietăţi individuale din proprietatea comună şi este egală cu raportul dintre suprafaţa utilă a proprietăţii individuale şi totalul suprafeţelor utile ale tuturor proprietăţilor individuale;

Depinde de deciziile asociatiei de proprietari.
Nu inteleg ce cauta masinile altora care nu sunt proprietari pe terenul dv.
In rest, ca sa raspund e nevoie de schite, sa inteleg situatia din teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare la comun - vecinii isi bat t-uri blocatoare nea_pandele nea_pandele Salut, Viata e complexa si are multe aspecte astfel am ajuns sa locuiesc intr-un bloc nou. Problema e urmatoarea: sunt 24 de apartamente, ~16 locuri de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu parcarea aaaalexandra aaaalexandra seara. De cele mai multe ori nu gasim loc de parcare decat in spatele blocului din fata. Acesta are gradina doar in fata. In spate exista o cale de acces ca o ... (vezi toată discuția)
Dilema intre teren in folosinta si teren in proprietate spynyx spynyx Am o problema la a carei solutionare as avea nevoie de ajutorul dvs: Am un apartament, proprietate personala, intr-un imobil-bloc care are si curte. ... (vezi toată discuția)