avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotararea penala nu se comunica??
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

hotararea penala nu se comunica??

Cum exercit calea de atac (extraordinara) daca nu mi se comunica hotararea definitiva??
Subzista termenul de 30 zile pt motivarea hotararii?
In acest caz, trebuie sa ma duc la arhiva sa solicit fotocopie a hotararii.... si de atunci se calculeaza termenul??
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 17:21, 3 Mai 2016
Decizia instanţei de apel se comunică procurorului, părţilor, persoanei vătămate şi administraţiei locului de deţinere.
Nu ma refer la o decizie definitiva data in apel, ci la incheierea de respingere a plangerii impotriva ordonantei de clasare, art. 340 CPP!
Ce cale de atac extraordinara intentionati sa exercitati si pentru ce motiv?
Sa nu omiteti sa raspundeti la intrebarea privind comunicatul :)

In primul rand contestatie in anulare, 2 motive:
1. Cand paratul este judecator, toti judecatorii de camera preliminara sunt incompatibili!

2. Vreau sa mai formulez contestatie in anulare si pt ca dezlegarea a fost gresita din cauza unei erori materiale.
Insa nu stiu cum sa formulez ca procedura civila constituie 'dreptul comun' si in penal, atunci cand nu intervine CPP sa deroge Astfel incat sa fie incidente cazurile de contestatie in anulare civila... si in penal!

Apoi, si recurs in casatie, facand abstractie ca doar hotararile date in apel pot face obiectul.. zic ca a fortiori si cele date fara drept de apel.

Motivele concrete nu le stiu... pt ca nu am primit motivarea :)
1. Art. 426 d) din CPP "a existat un caz de incompatibilitate"
2. Art. 64 - Incompatibilitatea judecatorului
(1) Judecatorul este incompatibil daca:
f) exista o suspiciune rezonabila ca impartialitatea judecatorului este afectata.

Exemplu: orice incalcare a legii, adica cf. art. 349 si 351, orice proba determinanta neadministrata, orice cerere sau exceptie nesolutionata. E la fel ca la procurorul care nu administreaza probele si nu motiveaza ordonanta. Judecatorul incalca art. 349, 351, 403 (1)c)d) din CPP si altele de genul privind administrarea probelor sau legi ce tin de solutionarea dosarului, cum ar fi cheltuielile judiciare inventate

Orice lege incalcata demonstreaza lipsa de impartialitate fiindca supunerea fata de lege este unicul garant al impartialitatii judecatorului, cf. art. 124 din Constitutia Romaniei “judecatorul este independent, si se supune numai legii”, si fiindca asa-zisul judecator x a incalcat legea in dosarul y pentru care este urmarita penal, precum si in dosarul z, este dovedita mai presus de orice dubii lipsa de impartialitate a asa-zisului judecator

Daca stiti legea bine si faptul ca n-aveati cum sa pierdeti e limpede ce legi a incalcat judecatorul si nu e nevoie de hotarare. Eu asa fac... si in plus puteti completa actiunea pana la terminarea dezbaterilor

P.S. Cautati pe saitul tribunalului dvs. jurisprudenta de admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare dupa cuvinte cheie ca "contestatie in anulare art.340". Merge si ""contestatie in anulare art.278" fiindca e acelasi lucru. Eu tocmai am facut asta si am gasit o groaza...

...procedura admisibilitatii in principiu a contestatiei in anulare este identica intre vechiul si noul cod de procedura penala, adica:
1. cf. art. 386 din vechiul CPP “Impotriva hotararilor penale definitive se poate face contestatie in anulare” in comparatie cu art. 426 din noul CPP “Impotriva hotararilor penale definitive se poate face contestatie in anulare...”
2. cf. art. 391 din vechiul CPP “constatand ca cererea de contestatie este facuta in termenul prevazut de lege” in comparatie cu cf. art. 431 din noul CPP “constatand ca cererea de contestatie in anulare este facuta in termenul prevazut de lege”
3. cf. art. 391 din vechiul CPP “motivul pe care se sprijina contestatia este dintre cele prevazute in art. 386” in comparatie cu cf. art. 431 din noul CPP “motivul pe care se sprijina contestatia este dintre cele prevazute la art. 426”
4. cf. art. 391 din vechiul CPP “in sprijinul contestatiei se depun ori se invoca dovezi care sunt la dosar” in comparatie cu cf. art. 431 din noul CPP “in sprijinul contestatiei se depun ori se invoca dovezi care sunt la dosar”
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2016
eusaisapte, utilizator

Alte discuții în legătură

Cale de atac la incheiere finala (dezinvestire) Just-drept Just-drept Care este calea de atac la INCHEIERILE pronuntate de catre judecatorul de camera preliminara care mi-a respins plangerea impotriva actelor procurorului ... (vezi toată discuția)
Incheiere sau sentinta Just-drept Just-drept Hotararea data de judecatorul de camera preliminara in baza art. 341, alin. 6 - Cod Pr. pen. este Incheiere penala sau Sentinta penala? (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva hotararii de respingerea in principiu a contestatiei in anulare eusaisapte eusaisapte 1. Am formulat o contestatie in anulare impotriva unei incheieri definitive 2. Instanta a hotarat nemotivat in fapt si de drept si in contradictoriu cu ... (vezi toată discuția)