avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributie la pensie pe timpul somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributie la pensie pe timpul somajului

Buna ziua,

Pe perioada somajului se plateste contributia la pensie?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:01, 4 Aprilie 2016
Legea 263/2010
art. 6
(1) În sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
...
III. persoanele care beneficiază de drepturi băneşti lunare, ce se asigură din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile legii, denumite în continuare şomeri;
....

art. 9
(1) Angajatorii, precum şi instituţiile care efectuează plata drepturilor de şomaj sunt obligate să pună la dispoziţia reprezentanţilor CNPP şi ai caselor teritoriale de pensii toate documentele necesare verificării legalităţii şi corectitudinii datelor înscrise în declaraţia nominală de asigurare şi a obligaţiilor de plată către bugetul asigurărilor sociale de stat.
....
1. Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie si somaj.

2. Contributiile sunt platite de Agentia de Somaj de la buget.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizare la pensie in perioada somajului cmariav cmariav Buna ziua !As dori sa va intreb daca concediul medical efectuat in perioada somajului este stagiu de cotizare la pensie . De asemenea, as dori sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare pentru pensie anticipata mariana55_ro mariana55_ro buna ziua ! in luna august am intrebat in forum daca ma pot pensiona anticipat cu penalizare ...mi-ati raspuns si mi-ati calculat stagiul de cotizare .era de ... (vezi toată discuția)
Somajul ca vechime la pensie ddaniela10 ddaniela10 perioada de somaj reprezinta vechime in munca la pensie? (vezi toată discuția)