Buna ziua,
Va prezint pe scurt un caz de hartuire grava pe facebook: o utilizatoare a aflat trecutul unei prietene apropiate mie, si l-a facut public pe facebook, folosind numele si datele reale ale acesteia. Acum 8 ani, prietena mea a fost cercetatata penal si condamnata, a ispasit pedeapsa si s-a si reabilitat intre timp, nemaiavand niciun fel de probleme cu legea. Actualmente prietena mea se afla internata in spital, suferind de leucemie, starea ei de sanatate deteriorandu-se foarte mult la aflarea vestii ca acea individa distribuie pe facebook detalii din acel dosar, plus alte lucruri inventate. De asemenea, aceasta contesta pana si faptul ca amica mea a avut in trecut un copil ce i-a decedat la varsta de doi ani, tot de leucemie! Faptele acestei femei, dincolo de aspectul vadit ilegal de distribuire publica a numelui si datelor ei personale fara acord si in scopul vadit al defaimarii acesteia, la care se adauga calomnia si defaimarea in sine, contestand existenta si decesul copilului, cat si boala acesteia ( nu am habar pe ce motive), o afecteaza psihic foarte grav pe amica mea, aceasta facand o depresie severa pe fondul acestor intamplari.
Intrebare: ce putem face, legal, pentru a o trage la raspundere pe acesta individa, si a stopa actiunile ei?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns:
tgeorgescu , utilizator
00:01, 9 Aprilie 2016