avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Iesire la pensie in timpul in care esti angajat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Iesire la pensie in timpul in care esti angajat

Fiind angajat deja si indeplinind conditiile de iesire la pensie pentru limita de varsta(cu reducerea varstei de pensionare pentru conditii de munca) pot sa depun dosarul de pensie ramanand in continuare angajat (fara sa intrerup CIM)?. Multumesc!.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
tiberiu1001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:01, 5 Aprilie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Din Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...

c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
...

(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)—j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.


2. Depuneti actele la Casa de Pensii si puteti sa lucrati in continuare (in baza aceluiasi contract individual de munca, pana se emite decizia de pensionare.
Asta ar insemna ,daca decizia de pensionare vine dupa 3 luni sa ma duc sa depun inca o adeverinta cu veniturile pe ultimile 3luni curse din momentul depunerii dosarului de pensie?(pentru calcularea punctului de pensie) .Multumesc!.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
tiberiu1001, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca dupa emiterea deciziei de pensionare mai aveti perioade de stagiu de cotizare la pensie faceti cerere pentru recalcularea pensiei.

2. - Nu e nevoie de adeverinta deoarece la Casa de Pensii exista evidenta electronica a perioadelor de stagiu de cotizare.
- Anexati la cerere doar o copie dupa un talon de pensie sau dupa decizia de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare solov solov O colea a solicitat adeverinta pentru pensionare pentru limita de virsta in luna februarie.Decizia a primit-o aprox. dupa 45-60 zile,insa nici acum nu a ... (vezi toată discuția)
Despre incetarea de drept a cim-ului laritzu laritzu Daca un angajat imi aduce decizia de pensionare astazi, ii incetez contractul cu data de azi sau de maine ,avand in vedere ca azi a venit la munca . Se mai ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)