avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre incetarea de drept a CIM-ului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre incetarea de drept a CIM-ului

Daca un angajat imi aduce decizia de pensionare astazi, ii incetez contractul cu data de azi sau de maine ,avand in vedere ca azi a venit la munca . Se mai emite decizie de incetare de drept conf 56.1.c ? Mai departe care este procedura ? Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:04, 29 Octombrie 2015
Despre ce fel de pensionare este vorba?
Limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare .
1. Din Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...

c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
...

(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)—j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.


2. - Daca dvs. ati luat la cunostinta de decizia de pensionare azi ii incetati CIM cu data de azi.
- Daca azi a lucrat ii incetati CIM cu data de maine.

3. - Intocmiti o decizie de incetarea CIM cu art. 56(1), lit.c) din Codul muncii si o comunicati si salariatului.
- Fiind vorba de pensie pentru limita de varsta poate cumula pensia cu salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare solov solov O colea a solicitat adeverinta pentru pensionare pentru limita de virsta in luna februarie.Decizia a primit-o aprox. dupa 45-60 zile,insa nici acum nu a ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am o colega care a implinit varsta de 60 ani si are vechimea necesara pensionarii la limita de varsta. Este obligatoriu pentru angajator sa emita ... (vezi toată discuția)