avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bunuri scoase din firma lichidata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bunuri scoase din firma lichidata

Buna ziua, sper sa ma poata ajuta cineva cu detalii contabile, :O am retras dintr-o firma, prin casarea bunurilor cu termene legale, unele obiecte electronice (laptop, imprimanta, cafetiere, tv led, etc.), ulterior firma a fost dizolvata si lichidata. Acum am o alta firma noua (am fost unicul asociat si la firma lichidata si la cea nou infiintata) unde doresc sa introduc toate bunurile retrase prin casare din vechea firma.
Imi poate spune cineva care ar fi pasii legali pentru a inregistra bunurile unicului asociat in proprietatea firmei si cu ce valoare ar trebui inregistrate? Perioada de serviciu va fi identica cu a unor bunuri noi achizitionate pe firma? Ce documente trebuiesc facute pentru a trece bunurile in proprietatea societatii si cu ce costuri?
Se poate sa fac act de donatie pentru firma, ca persoana fizica? Este nevoie de legalizarea acestuia la notar? Exista alta forma de dobandire a bunurilor de la o persoana fizica fara documente justificative (factura, NIR)?
Cred ca am apelat in sectiunea corecta, deoarece o vad ca pe o problema de contabilitate, inregistrarea contabila a bunurilor intrate intr-o societate si documentele legale.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihai-Daniel , utilizator 11:11, 7 Aprilie 2016
Buna ziua, inseamna ca nu exista nici o forma legala sa introduci bunuri de la o persoana fizica la o persoana juridica, daca nu spune nici un contabil nimic?!?!
Inseamna ca va trebui sa folosesc obiectele ca fiind personale iar cand se vor defecta nu pot sa le repar pe cheltuiala firmei #-o :">
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2016
Mihai-Daniel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri defecte inchidere asociatie Mara011 Mara011 Buna ziua. Doresc sa inchid anul viitor, spre final, o asociatie infiintata in 2016. Cand a fost deschisa, s-au achizitionat diverse bunuri, un laptop, telefon ... (vezi toată discuția)
Obiecte de inventar firma care s-a vandut catadiac catadiac Am vandut o firma prin sistemul de suplimentare de capital si m-am retras ramanand cumparatorul asociat unic. Firma era infiintata de 2 ani si a avut ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac dupa infiintare srl comert online? ipop99 ipop99 Ce trebuie sa fac dupa infiintare SRL comert online? Astazi au iesit actele pentru SRL, firma nou infiintata sub CAEN 4791. Fiind la inceput de drum, am ... (vezi toată discuția)