avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Lamurire impozit pe locuinte ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Lamurire impozit pe locuinte rezidentiale/nerezidentiale

Doresc sa ma asigur ca inteleg care este procedura cu privire la delimitare.
Din cate am inteles de la un reprezentat al Directiei de Taxe si Impozite, in cazul in care, firma are drept sediu specificat in contractul de comodat o anumita camera (nu sunt specificati mp), chiar daca firma nu plateste utilitatile si alte lucruri si are conform actelor de la registrul comertului activitate doar la terti, inseamna ca spatiul respectiv va fi declarat nerezidential.
In acest caz s-ar aplica cazul destinatie mixta, cu spatiu delimitat, rezultand impozitul marit (plus evaluarea).
Corect?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IoanaIordache , utilizator 11:05, 5 Mai 2016
Impozitul pentru clădirile cu destinație mixtă, adică cele folosite atât ca locuinţe, cât şi ca sedii sociale, va fi similar celui aplicat locuințelor, dacă suprafeţele folosite în scop rezidenţial şi cele folosite în scop nerezidenţial nu sunt delimitate prin contract, iar cheltuielile cu utilitățile nu sunt deduse de firmă sau PFA, ci sunt suportate de proprietarul persoană fizică. ;)
Bun, si ma bag si eu in discutie, in cazul in care in contractul de comodat e trecut "o camera" fara a se specifica ce camera, ce suprafata are, cum se procedeaza?
Functionarii imi cer evaluare. Activitatea mea e pe internet, nu decontez utilitati, de ce e nevoie de evaluare si plata marita?

Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri rezidential - pfa, va rog indrumare anca_ro anca_ro Buna ziua, am un PFA la adresa la care locuiesc. Sunt in situatia in care spatiul rezidential fata de spatiul nerezidential nu sunt delimitate specific in ... (vezi toată discuția)