avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Anaf poprire pe contul unui PFA daca datoria este pe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Anaf poprire pe contul unui PFA daca datoria este pe persoana fizica?

Buna ziua,
Desi am PFA, la Anaf impozitul pe venit este pe persoana fizica( sunt identificată prin CNP). Am primit o somație de poprire pe contul din bancă, care este pe numele meu. Dacă îmi deschid cont pe PFA, îl pot folosi fără ca Anaf să imi facă poprire pe acest cont?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 17:40, 6 Aprilie 2016
Eu cred ca nu.
Legea nr. 187/2015 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal modifica definitia data activitatilor independente si stabileste ca
o persoana fizica desfasoara o asemenea activitate daca indeplineste cel putin patru dintre urmatoarele criterii:
1. dispune de libertatea de alegere a locului si a modului de desfasurare a activitatii, precum si a programului de lucru;
2. dispune de libertatea de a desfasura activitatea pentru mai multi clienti;
3. riscurile inerente activitatii sunt asumate de catre persoana fizica ce desfasoara activitatea;
4. activitatea se realizeaza prin utilizarea patrimoniului persoanei fizice care o desfasoara;
5. activitatea se realizeaza de persoana fizica prin utilizarea capacitatii intelectuale si/sau a prestatiei fizice a acesteia, in functie de specificul activitatii;
6. persoana fizica face parte dintr-un corp/ordin profesional cu rol de reprezentare, reglementare si supraveghere a profesiei desfasurate, potrivit actelor normative speciale care reglementeaza organizarea si exercitarea profesiei respective;
7. persoana fizica dispune de libertatea de a desfasura activitatea direct, cu personal angajat sau prin colaborare cu terte persoane in conditiile legii.
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pf medic mirelaiordache mirelaiordache Buna ziua! Modificarile prevazute in Legea nr. 187/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2015 pentru modificarea şi ... (vezi toată discuția)
Impozit vanzare teren 2004 Teren247 Teren247 Buna ziua, Puteti sa-mi confirmati va rog, daca in anul 2004 vinzatorul unui teren trebuia sa platesca statului impozit pe suma incasa din ... (vezi toată discuția)
Avocatii colaboratori- activitate dependenta? andrada1982 andrada1982 Dragi colegi avocati, Ce parere aveti despre definitia \"activitatii dependente\" introdusa prin OUG 58/2010? Avocatii colaboratori se incadreaza in ... (vezi toată discuția)