avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale incepere activitate firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

incepere activitate firma

buna ziua
va rog sa ma ajutati cu catev asfaturi lgat de pasii care trebuies urmati pentru inceperea activitatii unei firme. si anume avem un cont al firmei la banca, daca ne intra ceva bani in cont respectiv se pot scoate pentru a-i folosi pentru achizitionarea materialelor, sau trebuie sa fie mai intai autorizata firma, ca sa poata sa ruleze banii?
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters42711 , utilizator 09:56, 27 August 2009
Sfatuiti-va cu un contabil, iar daca aveti deja actele de infiintarea ale societatii, daca aveti CIF, daca aveti sediu normal este sa folositi resursele financiare ale societatiii pentru desfasurarea activitatii.
iar la finante apare ca avem activitate numai dupa ce este autorizatia?
Puteti angaja cheltuieli chiar inainte de autorizarea fiemi , cheltuieli legate de sediu , inchiriere spatiu pentru desfasurarea activitatii , renovare , amenajare spatiu , achizitii diverse bunuri necesare desfasurarii activitatii respective , etc.
Nu puteti emite facturi pana nu aveti codul unic de inregistrare si pana nu aveti tipizatele.B-)
SUCCES!
aha am inteles, m-am linistit :D. va multumesc
adica...aveti deja firma si nu aveti un contabil?! Contabilul trebuie sa-l aveti inca inaintea deschiderii societatii.Vobesc serios.

Alte discuții în legătură

Infiintare firma ciprianr ciprianr Buna ziua, Imi puteti spune care sunt pasii pentru infiintarea unei societati care se va ocupa cu achizitii intracomunitare si vanzare? Multumesc, (vezi toată discuția)
Tva oviiul oviiul care este sanctiunea pentru o livrare intracomunitara la o firma din Spania la care factura s-a intocmit fara TVA dar ulterior la o verificare am constatat ca ... (vezi toată discuția)
Deducere tva dana enaceanu dana enaceanu Buna ziua!Sunt incepatoare in acest domeniu,adica abia mi-am infiintat un SRL neplatitoare de TVA si as vrea sa achizitionez o masina pe firma de la o alta ... (vezi toată discuția)