care este sanctiunea pentru o livrare intracomunitara la o firma din Spania la care factura s-a intocmit fara TVA dar ulterior la o verificare am constatat ca nu are cod valid de TVA
multumesc
Daca sunteti platitor de TVA apreciez ca factura trebuia sa fie emisa cu TVA.dACA NU INREGISTRATI tva-ul in contabilitate veti avea probleme si amenzile nu sunt prea mici.Consultati un contabil autorizat si care sa cunoasca bine legislatia fiscala.
nu va ajuta nici un contabil autorizat fapta este facuta trebuie remediata situatia facturati cu TVA si refaceti declaratiile conform legii nu va descurcati in calitate de administrator solicitati la finante indrumare pentru remedierea erori, administratorul raspunde nu PILELE.Eventual sa nu mai sarvasiti alte fapte penale.E o eroare care o poate avea oricine, sigur se poate remedia legal dar asumati va si greseala.
1.Înregistrarea în registrul operatorilor intracomunitari, prin depunerea la organul fiscal a declaraţiei 095, la care se anexează certificatele de cazier judiciar ale administratorilor şi asociaţilor
2.După efectuarea achiziţiilor intracomunitare, agentul economic român va declara până în 15 luna următoare, aceste achiziţii, depunând declaraţia 390 VIES Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare de bunuri
nu prea vad probleme daca le ati depus , apare TVA nu e modificata baza .
din graba nu am fost foarte explicita. Firma in Romania face livrari intracomunitare, din greseala nu verifica un cod IVA din Spania care ulterior la verificare (la un control de la garda) este invalid. Pe langa plata TVA si dobanzi penalitati ce se mai poate intampla?.
Livrarea a fost facuta in aprilie 2011 iar firma din Spane ne trimite pe fax declaratia identica cu 390 de la noi in care se vede ca a inregistrat importuri intracomunitare de la unitatea noastra, zicand ca el plateste TVA pentru suma respectiva. Intradevar pe declaratie se vede data depunerii 25.01.2012 pentru an 2011.
Declaratia 390
oviiul
unitatea efectueaza livrari intracomunitare. Acum am constatat ca unul dintre clientii nostri in luna mai si-a mai facut o firma cu un nou cod IVA (valabil ... (vezi toată discuția)