avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 390
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 390

unitatea efectueaza livrari intracomunitare. Acum am constatat ca unul dintre clientii nostri in luna mai si-a mai facut o firma cu un nou cod IVA (valabil TVA) Din greseala in declaratia 390 din mai pana in prezent am declarat firma veche cu cod IVA vechi.CMR si invoice pe stampila lor e IVA nou. Am avut un control de la garda si acum am descoperit noi greseala. Urmeaza sa facem copii de pe facturi si vin din nou. Suma achizitiilor si livrariloe intracomunitare de pe declaratiile depuse e corecta, gresit e numai denumire client si IVA.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa fac rectificative pe 7 luni, ce implica asta? Din cate stiu la declaratiile depuse eronat se aplica procent la suma declarata gresit. Dar asa?
multumesc
mentionez ca garda a venit sa verifice 5 clienti dintre care si cel mentionat mai sus , care are codul vechi -pana in aprilie
buna ziua,

cum ati rezolvat situatia. am si eu aceeasi situatie. am declarat pentru luna trecuta o denumire si Cod tva pentru un client care vrea sa-i facturez pe o alta firma. ei nu au inregistrat, eu am declarat deja.

Suma este corecta.

multumesc
Amenda e fixa, nu mai e procent. Parca 5.000 lei.
Teoretic trebuie rectificative, dar nu cred ca e asa mare greseala...
ROBERTBLUE81 a scris:
Amenda e fixa, nu mai e procent. Parca 5.000 lei.

- depunerea de declaraţii recapitulative incorecte sau incomplete constituie, de asemenea, contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.500 lei.
Nu se sancţionează contravenţional:
- persoanele care corectează declaraţia recapitulativă până la termenul legal de depunere a următoarei declaraţii recapitulative, dacă fapta nu a fost constatată de organul fiscal anterior corectării;
- persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corectează declaraţiile recapitulative ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.

ROBERTBLUE81 a scris:
Teoretic trebuie rectificative, dar nu cred ca e asa mare greseala...

Teoretic ar trebui sa ne lasati pe noi contabilii sa ne facem datoria pe aici. Practic, Dvs. ar trebui sa va ocupati de consultanta privind protectia mediului.:ban:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva oviiul oviiul care este sanctiunea pentru o livrare intracomunitara la o firma din Spania la care factura s-a intocmit fara TVA dar ulterior la o verificare am constatat ca ... (vezi toată discuția)
Factura storno in declaratia 390, 300, rjip alex781 alex781 Buna ziua Sunt PFA la norma de venit, platitor de TVA. Am un client intracomunitar caruia i-am emis o factura XYZ123 pe firma A pentru prestari servicii ... (vezi toată discuția)
Declaratii 390, 300 gabon gabon Buna ziua, Am o mare rugaminte sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie. In 18.12.2009 am platit avans pentru o achizitie de bunuri intracomunitare, in ... (vezi toată discuția)