avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie pe L192/2015
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie pe L192/2015

Buna ziua.
Sunt pensionar pe L/3/1977,la limita de varsta,din anul 2001,fiind "beneficiarul'' OUG 102/1999 si am lucrat in Gr.a II-a de munca aproape 24 de ani, dar pentru ca la recalcularea pensiilor din 2005, la stabilirea punctajului s-a utilizat un stagiu de cotizare de 25 de ani si nu 30, cum prevedea Legea 3/1977, nu am beneficiat de recalculare pentru anii lucrati in gr.a-IIa de munca.
Va rog sa-mi spuneti daca, dupa parerea dumneavoastra, voi beneficia de aceasta majorare prevazuta de L192/2015.
Daca e posibil, va rog sa-mi trimiteti raspunsul prin maill, la adresa ionsisu54@yahoo.ro
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ionsisu , utilizator 14:32, 7 Aprilie 2016
Dacă stagiuĺ complet este 25 de ani atunci veți beneficia de prevederile legii 192/2015
Buna ziua!
Multumesc pentru raspuns.Am un stagiu efectiv de cotizare de aproape 29 de ani, iar cu grupa a II-a de munca am o vechime totala de aproape 34 de ani.Oricum, inarmat cu aceste informatii, voi merge la CPJMh sa am o discutie cu cei de acolo pe aceasta tema.
Sa aveti o zi minunata!
Cu deosebita consideratie, I.Sisu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie conf.legii 192/2015 ionsisu ionsisu Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie: M-am pensionat in anul 2001, luna mai, la limita de varsta( ca persoana cu handicap congenital).La recalcularea ... (vezi toată discuția)
Ce pensionari vor beneficia de prevederile legii 192/2015 Carp Mircea Carp Mircea Potrivit legii 192/2015 beneficiaza de majorarea punctajelor cu 50%, respectiv cu 25% urmatorii pensionari: -Cei care au lucrat in grupele superioare I si ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii 192/2015 andrei-mihaela andrei-mihaela Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti:sint pensionata la limita de virsta, cu stagiul complet de cotizare ( conf. Lg.19/2000 ) de 25 ani,9 luni; total stagiu de ... (vezi toată discuția)