avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... activitate de transport si licienta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

activitate de transport si licienta

o persoana fizica care detine un camion, are un contract de inchiriere cu o societate comerciala pentru care presteaza servicii. Persoana fizica are licienta de transport pe firma. (legea cere aceasta). Societatea comerciala urmeaza sa fie inchisa temporar la registrul comertului. Daca firma este inchisa temporar, persoana fizica mai poate folosii camionul pentru nevoi personale?
Cel mai recent răspuns: NATY_ANCA , utilizator 11:36, 12 August 2009
DA ,daca in certificatul de inmatriculare al camionului este proprietar persoana fizica, daca este societatea si faceti transport chiar si pt.dv.faceti evaziune atata timp cat ati declarat soc.temporar inchisa.
Daca proprietarul camionului este, persoana fizica iar licenta de transport este pe persoana juridica, proprietarul poate utiliza camionul in interes personal, adica pentru transporturi care nu necesita licenta, pentru ca daca societatea isi suspenda temporar activitatea si aceea licenta se suspenda, pentru ca aceea licenta este obtinuta pentru activitatea societatii..........Daca proprietar al masini este Societatea, incheiati un contract de comodat pentru utilizarea masini pe perioada cat societatea este suspendata,
cand am scris scopuri personale m-am referit la materiale de constructii pentru construirea unei locuinte personale. Intrebarea este: Poate sa efectueze transportul acestora fara licienta?
Din cate am cercetat eu;) reiese faptul ca daca efectuati transporturi in cont propriu va este necesar Certificatul de transport marfuri in cont propriu, autovehicole cu MMTA. mai mare de 3.5 to,unul din aceste acte(licenta de transport sau Certificat ) este obligatoriu. Luati legatura cu filiala A.R.R judeteana unde este inmatriculat autovehiculul si cei in drept va vor lamuri asupra acestei probleme, sau mai multe informatii si legislatia completa le gasiti pe www.bursatransport.ro sectiunea juridic.
multa bafta
Exact asta am spus eu la mesajul meu !=D>
Colega Analore in mesajul anterior va spunea sa faceti contract de comodat intre dv. si soc.-EXCLUS si v-am spus si de ce?;)
Ocupandu-va de transporturi pe firma eu am dedus ca automat stiiti ca fara licente nu aveti voie pe drumurile publice ale Romaniei!:(( nici ca persoana fizica cu mentiunea ca certificatul de inmatriculare sa fie proprietar persoana fizica si nici decum pers.juridica sau o firma de leasing.
Dar colega mea revine si confirma ceea ce am spus eu in primul mesaj.
Succes!

Alte discuții în legătură

Buna ziua expun următoarea nelămurire: persoana fizica ,posesor ... Egroeg45 Egroeg45 Buna ziua Expun următoarea nelămurire: Persoana fizica ,Posesor camion MMTA 10 TONE. Înmatriculat în România. Dețin următoarele documente ale ... (vezi toată discuția)
Executare amenda contraventionala diana_alexandra2007 diana_alexandra2007 Buna ziua, In vara anul 2007 sotul meu a vandut o masina daf unei persoane din Iasi, dar din pacate nu a radiat-o la politie, urmand ca persoana care a ... (vezi toată discuția)
Cumparare si inscriere camion pe firma fara timbru de mediu StefanTiganus StefanTiganus Buna seara, daca o anume persoana X vrea sa cumpere un camion de la o persoana Y si sa-l foloseasca in cadrul unei firme, ce trebuie sa faca si mai ales cum, ... (vezi toată discuția)