avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara.
Un card de credit neachitat a generat un PV de executare in val de 12.000 + onorariu.(7000 debit ,4500 penalitati .500 dobanda)
Am avut retineri din pensie pana la concurenta sumei .Dar dupa 2 luni de la terminare am primit alt PV de execuatare pentru aceiasi suma de pe card de 11.000 lei (2500debit ,8500 dobanda)cu retinere din pensie .
Dupa documenare am descoperit 3 cauze care au generat aceasta cauza(am achitata 12.000 dar de fapt 1.000)
1.Casa de Pensii a diminuat rata de 587 in fiecare luna cu 18 lei si nu a virat in termenul de 5 zile de la retinere. (au fost si 50 zile)
2.Executorul (contabilitatea si Casa de pensii e de vina ca nu a avut desfasurator )
nu a platit catre banca 5 rate a 570 lei (prima avand intarziere de 444 zile etc )
3.Banca neprimind bani binenteles ca a calculat dobanzi, penalitati si culmea a cesionat si creanta la o FIRMA DE RECUPERARE.
Am cerut bancii din ce se compune suma din creanta cesionata de 11.000, am primit un tabel fara nici logica inteligibila se aduna toate si se penalizeaza , pentru mine e penalizare la penalizare.
Reclamatia la OPC= raspuns(dupa 45 zile) , intrucat e cesionata creanta, nu putem actiona adresati-va instantei.
Vreau sa ma adresez justitiei, impotriva cui si cum ?
Va multumes anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:36, 7 Aprilie 2016
ragaliemariana a scris:

Vreau sa ma adresez justitiei, impotriva cui ... ?

Îi chemati in instanta pe toti, sa fiti sigur ca nu scapati vreunul.

ragaliemariana a scris:

... si cum?

Respectand regulile procedurale ale procesului civil. Este greu de zis in 2 cuvinte cum. Pe calea contestatiei, daca mai sunteti in termen, daca nu mai sunteti in termen, trebuie vazut.
Grav este ca ati stat in pasivitate pana acum. Va trebuie suport juridic.
Pai avocata imi spune ca nu pot pe toti trei, pentru banca nu aveam decat contestatia in termen de 15 zile de la pv de executare, si ramane numai executorul .
1) mai bine ii chemati pe toti decat sa scapati vreunul, si daca se opune vreo exceptie macar ati incercat
2) avocata dvs. vede hartiile in fata, noi aici nici macar nu stim despre ce vorbim.

Ce sa zic? Fie mergeti pe mana ei, fie mai consultati alt avocat.
Paradoxul este ca cel executat silit trebuie sa fie atent atat la creditori, cat si la executori, cat si la propriul avocat. :)
Multumesc! O sa tin cont de sfatul dvs.
Nu am intrat in detalii , dar as mai avea o intrebare , primul PV (primit) de executare cu suma de 12.000 si onorariu de 1200,dar ulterior la intalnirile cu executorul am aflat ca si-au marit ulterior onorariu si au aplicat TVA ca s-au inregistrat ca platitori.(documente neprimite).
Da, pentru onorarii au plafoane limitate de lege, intre ... si intre ..., si le aplica si ei ca la piata, dupa cum vor ei si accepta persoana, iar chestiunea cu tva-ul poate fi adevarata, adica sa fi devenit platitori de tva de la o anumita data, incepand cu care vor aplica si tva (bineinteles nu din urma).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silită Carmenz1966 Carmenz1966 Bună ziua. Dacă executorul, la cererea mea, verifică și constanta că s-a comis o eroare în executare (mai exact, banca a cesionat un card de credit unei ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoresca ragaliemariana ragaliemariana M-am pensionat si nu am mai putut plati rata la banca pentru card.Am cerut refinantare pe mai multi ani, banca raspunzandu-mi ca nu se poate.Am primit cam dupa ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare silita mariacapraru mariacapraru Buna ziua. As vrea sa stiu daca pentru o executare silita , poprire, în suma de 3650 de lei executorul judecatoresc a procedat corect luând 1174,60 ... (vezi toată discuția)