avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare statut imputernicit cont bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare statut imputernicit cont bancar

Buna seara,

Va deranjez cu o intrebare va rog. Nu vreau sa para stupida, dar ma intereseaza urmatorul aspect: Daca sunt imputernicit pe un cont cu depozit al mamei mele (salariat), dobanda depozitului se considera venit si pe numele meu, sau nu ? Imi cer scuze daca intrebarea mea este aiurea, dar imi este util raspunsul dvs..

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: MBog90 , utilizator 08:07, 7 Aprilie 2016
Nu se considera venit pe numele dvs..
Mutumesc ! :)
Dvs aveti calitatea de mandatar si limitele acestui act juridic sunt in sensul ca actionati in numele si pe socoteala mandantului, nu in nume propriu.

Asadar atat suma din cont cat si dobanda nu va apartin, ele sunt ale mamei, dvs fiind tinut doar de a raspunde in limitele mandatului (imputernicirii) avute.
Multumesc inca o data !

Raspunsul imi era util pentru intelegerea unui articol din Codul Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire ONU EMIL ONU EMIL Daca o firma ma imputerniceste sa o reprezint in relatiile cu o alta societate fara a fi angajat,dar imputernicirea contine datele mele personale in ce masura ... (vezi toată discuția)
Model contract mirela07 mirela07 Buna seara! Ma poate ajuta cineva cu un model de contract de colaboare intre doua societati prin care sa se stabiliasca conditiile ce vor fi indeplinire de ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare si incasare bani armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare aferenta unei procuri de vanzare -cumparare si incasare bani. In procura apare urmatorul ... (vezi toată discuția)