avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lege pentru datul km inapoi la masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lege pentru datul km inapoi la masina

Salut,

S-a promulgat legea care condamna persoanele care dau km inapoi la o masina? Sau este macar asa ceva in discutie/proiect?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: 1923 , utilizator 18:16, 7 Aprilie 2016
Nu exista in vigoare astfel de lege
Conditionat de anumite existenta anumitor elemente/probe,vanzatorul poate fi acuzat de inselaciune
Este de preferat sa incercati solutionarea amiabila cu vanzatorul
Aveti dreptul sa formulati actiune si civila si penala impotriva vanzatorului ,dar fiecare are avantaje si dezavantaje
In penal -nu platiti taxa de timbru - dar durata poate fi mai mare.In penal exista riscul unei solutii de neincepere/scoatere/incetare a urmaririi penale, consecinta principala fiind ca dv va trebui sa introduceti actiunea la instanta civila, iar perioada de timp in care s-a desfasurat urmarirea penala sa fie pierduta.
In actiunea civila ,aveti sansa sa se finalizeze mai repede chiar daca veti plati taxa auto. Ulterior , puteti recupera taxa de la vanzator ca fiind cheltuieli de judecata.cu riscurile de rigoare-daca acesta este solvabil
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune kilometraj masina laszlorobert laszlorobert Buna seara , am cumparat o masina de la cineva cu 148100 km , am intrebat daca sunt km reali ? am 3 martori care au fost acolo si au vazut km scris pe bord , ... (vezi toată discuția)
??? alinstoica alinstoica Salutare, Sotia mea lucreaza la un magazin ,supermaket ,unde este casierita. In urma cu 2 luni , un cumparator al magazinului ar fi acuzat-o de inselaciune, ... (vezi toată discuția)
Rasp delictuala contract de asistenta jur CI Ioana Butan CI Ioana Butan S-a depus impotriva clientului o plangere pt savarsirea infractiunii de inselaciune. A fost incheiat un contr de asistenta juridica pentru reprezentarea ... (vezi toată discuția)