avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ordonanta de plata - OUG 119/2007 / art.1013 CPC s.u.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ordonanta de plata - OUG 119/2007 / art.1013 CPC s.u.

Buna ziua,

Cateva intrebari legata de aceasta ordonanta de plata si consecinte, insa mai intai o mica povestioara.

Anul trecut am cumparat o companie, nu aducea/aduce venituri foarte mari ba chiar pot fii comparabile cu cele ale unui angajat. Intre timp am mai primit o oferta de a manageria un restaurant.
Ideea este ca le-am manageriat prost pe amandoua.
Restaurantul l-am inchis dupa primele 5 luni de activitate cu o datorie de aprox. 10000 de lei. Aceasta datorie a fost platita de catre Administratorul companiei insa cu conditia ca in termen de 6 luni sa-i restitui banii.
Din profitul pe care-l aveam de pe prima companie, nu am reusit sa strang acesti bani, insa eram amenintat cu judecata.
Astfel ca in schimbul acelei sume de bani i-am oferit administratorului produse publicitare pe care le-am cumparat insa nu le-am platit.
In momentul de fata tipografia de la care am cumparat pliantele au deschis un proces impotriva companiei mele iar articolul este "ordonanta de plata - OUG 119/2007 / art.1013 CPC ".

Ceea ce am facut eu se poate numi delapidare?
La sfarsitul procesului ce mi-se poate intampla?

Tin sa mentionez faptul ca doresc sa platesc acei bani insa as avea nevoie de un termen de aproximativ 4-5 luni.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:13, 7 Aprilie 2016
OUG119/2007 si art.1013(1014)NCPCse refera la recuperarea pe cale civila,prin procedura ordonantei de plata, in aceste acte normative nu este nimic penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata - oug 119/2007 / art.1014 cpc s.u. Iulia42 Iulia42 Buna seara, pot fi chemată in judecata pe ordonanta de plata - OUG 119/2007 / art.1014 CPC s.u. pentru o datorie de 7000? Am citit ca aceasta OUG este ... (vezi toată discuția)
Art 1014 - aplicabilitate dupa intrarea in vigoare a ncpc ContSters159316 ContSters159316 NOUL COD PROCEDURA CIVILA - ART 1014 SE APLICA SI ATUNCI CAND DEPUNEM SOMATIE DE PLATA PE OG 5/ SAU ORDONANTA DE PLATA PE OG 119??????????? Art. 1.014. - ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez niste bani datorati in urma unui ctr de prestari servicii? adela05 adela05 Daca am de recuperat bani de la un client, in urma unor servicii pe care I le-am prestat in baza unui Ctr de Prestari Servicii, care e procedura prin care mi-I ... (vezi toată discuția)