avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutiri impozite locale conform noului cod fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutiri impozite locale conform noului cod fiscal

Buna ziua ! Potrivit HG 159/2016 de modificare a normelor de aplicare a noului Cod fiscal, scutirile de impozit pe cladiri, terenuri si mijloace transport in cazul persoanelor cu handicap, a veteranilor sau vaduvelor de razboi se aplica numai asupra cotei parti de proprietate in cazul coproprietate "(4.1) În aplicarea prevederilor art. 456 alin. (1) lit. p), r), s), t) din Codul fiscal, în cazul clădirilor aflate în coproprietate, scutirea de impozit pe clădiri se acordă corespunzător cotei - părţi din dreptul de proprietate asupra clădirii." Intrebare : Daca in cazul unei gospodarii nu a fost dezbatuta succesiunea legala si beneficiarul scutirii este mostenitor al proprietarului decedat care locuieste impreuna cu sotia, mai beneficiaza de aceasta facilitate ? Daca da, atunci din punct de vedere fiscal, in baza carui document se poate stabili cota parte de proprietate aferenta acestuia pentru a beneficia de scaderea de impozit ? Precizez ca la nivelul localitatilor rurale sunt multe cazuri unde nu a fost dezbatuta succesiunea sau iesirea din indiviziune . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: vali_stefan , utilizator 12:12, 8 Aprilie 2016
Nu beneficiați de scutire.Trebuie dezbătută succesiunea.Cota de deținere va fi trecută în certificatul de moștenitor. Nu trebuie să faceți ieșirea din indiviziune pentru a beneficia de scutire.
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna , am un unchi care este persoana cu handicap accentuat si zilele astea a primit de la primarie o instintare prin care i se comunica ca are de platit ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe locuinta si teren pentru vaduva veteran de razboi ligiasmeureanu ligiasmeureanu mama mea este vaduva de veteran de razboi,nerecasatorita si are in proprietate o suprafata de 6,66 ha teren arabil,50% dintr-un imobil in care nu locuieste( ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit locuinta-militar veteran LUCIA15 LUCIA15 In cazul militarilor veterani, cei care au luptat in Afganistan si Irak, beneficiaza de scutire de impozit pentru locuinta? (vezi toată discuția)