avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale somatie plata impozit cladiri pf
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

somatie plata impozit cladiri pf

Am primit SOMATIE pt. neplata impozitului pe locuinta pe 2009.Pe 2008 e platit. De ce sa platesc impozitul pe anul in curs acum? Am atasat si un titlu executoriu pt suma de 63.20 lei calculata pana la 31.07.2009. e prima oara cand primesc o somatie de acest fel.Ba za: prevederile art. 172-173 O.G.nr.92/1003 pribvind Codul de procedura fiasca,republicata in 2007.....Am primit-o la cutia postala,nu mi-a fost inmanata,dar ei dau termen de 15 zile pt.contestatie.Ce sa contest,ca sunt cu taxele achitate? Ce ma obliga sa platesc impozitul pe cladiri pe anul in curs pana la expirarea anului?Sau care e termenul legal de plata si de cand se percep eventuale penalizari?Sper sa ma luminati .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 15:58, 23 Noiembrie 2010
Pana sa va luminam noi, va vor lumina cei de la administratie. Pana sa faceti contestatie, faceti un drum la ei si cereti lamuriri cu privire la debitul cu care figurati in evidente si abia dupa aceea puteti promova o eventuala contestatie la executare.
Baza indicata este pentru contestare.
Impozitul pe cladiri se plateste in cursul anului de impozitare astfel:

Impozitul/taxa pe cladiri se plateste anual, in doua rate egale, pana la datele de 31 martie si 30 septembrie inclusiv. Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe cladiri, datorat pentru intregul an de catre contribuabili, pana la data de 31 martie a anului respectiv, se acorda o bonificatie de pana la 10%, stabilita prin hotarare a consiliului local. La nivelul municipiului Bucuresti, aceasta atributie revine Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Impozitul anual pe cladiri, datorat aceluiasi buget local de catre contribuabili, persoane fizice sau juridice, de pana la 50 lei inclusiv, se plateste integral pana la primul termen de plata. In cazul in care contribuabilul detine in proprietate mai multe cladiri amplasate pe raza aceleiasi unitati administrativ-teritoriale, suma de 50 lei se refera la impozitul pe cladiri cumulat.

Trebuia sa platiti macar 50% pana la primul termen (31 martie 2009) conform deciziei de impunere primita.
e corect calendarul de taxe si nu e cazul de contestatie.
am primit si eu. pe fondul lipsei de lichiditati primariile locale au decis sa fac o colecta mica..
Titlul executoriu e o gluma... sa sperie oamenii sa ia viteza spre casierie. Ei trimit acele hartii prin angajatii proprii care pun hartiile in prima cutie postala intalnita (eu am primit si pt 3 vecini). In momentul in care te prezinti sa intrebi ce e cu hartiile iti fac repede un proces verbal si te pun sa semnezi de primire a somatiei si titlului executoriu. :)
Nu mai este nevoie sa va spun sa nu semnati.... sper.

Aigurativa ca documenele dvs corespund cu scriptele administratiei fiscale.Vizitati serviciul urmariri debite de la administratie care detine obligatia sa va comunice situatia,inclusiv sa ia act de eventuala dvs plata .Dupa ce va inarmati cu situatia concreta ,va puteti inhama la etapa urmatoare, obligatii fata de instanta,respectiv fie comunicarea platii sustinuta si probata cu documente,fie promovarea contestatiei la executare .
Care debit, am mai spus ca am platit pe 2008.De unde sa stiu eu ca trebuie sa platesc jumatate de impozit pt.apartament pana la 31.103?

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu crocolina3 crocolina3 Buna seara, Am gasit in seara aceasta in cutia postala o scrisoare de la Anaf,adresata sotului meu,in care scrie ca are de plata niste\\\\\\"diferente de ... (vezi toată discuția)
Instintare de plata si somatie de la primarie pe impozit 2009 laszlo82 laszlo82 Buna ziua cum spune si titlul am primit de la primarie mai intai o instintare de plata prin care mi se cere sa platesc 929,07 ron impozit pe teren masina si ... (vezi toată discuția)
Somație și titlu executoriu de 10 lei pentru impozit mașină de 25 de lei neachitat la 31 martie bizman bizman Este legal să primesc somație și titlu executoriu pentru care trebuie să plătesc 10 lei cheltuieli executare silită pentru marea infracțiune de a nu ... (vezi toată discuția)