avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale somatie plata impozit cladiri pf
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

somatie plata impozit cladiri pf

Am primit SOMATIE pt. neplata impozitului pe locuinta pe 2009.Pe 2008 e platit. De ce sa platesc impozitul pe anul in curs acum? Am atasat si un titlu executoriu pt suma de 63.20 lei calculata pana la 31.07.2009. e prima oara cand primesc o somatie de acest fel.Ba za: prevederile art. 172-173 O.G.nr.92/1003 pribvind Codul de procedura fiasca,republicata in 2007.....Am primit-o la cutia postala,nu mi-a fost inmanata,dar ei dau termen de 15 zile pt.contestatie.Ce sa contest,ca sunt cu taxele achitate? Ce ma obliga sa platesc impozitul pe cladiri pe anul in curs pana la expirarea anului?Sau care e termenul legal de plata si de cand se percep eventuale penalizari?Sper sa ma luminati .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 15:58, 23 Noiembrie 2010
Daca e corect ce spuneti (si va cred) eu de unde sa stiu (ca doar no sa citesc toate legile din tara asta ).Ar trebuie sa trimita o instiintare (in loc de somatie), ca sa stie tot omul.Apoi somatia cu masurile care decurg.Multumesc
Daca e corect ce spuneti (si va cred) eu de unde sa stiu (ca doar no sa citesc toate legile din tara asta ).Ar trebuie sa trimita o instiintare (in loc de somatie), ca sa stie tot omul.Apoi somatia cu masurile care decurg.Multumesc
B-) conteaza pe efectul psihologic...
Si somatia respectiva este tot o instiintare... atata timp cat nu a fost comunicata cnf legii.

Apropo, nimeni nu poate invoca in apararea sa necunoasterea legii. Mergeti si platiti impozitul ... nu se va intampla nimic.

bpcs a scris:

au decis sa fac o colecta mica.

Ce-mi place cum suna!!!
:clapping::clapping::clapping:
Somatia si titlul executoriu nu trebuiesc trimise cu confirmare de primire ?

Si eu am primit o astfel de somatie la cutia postala .

Se poate sa se inainteze dosarul chiar fara semnatura de primire ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu crocolina3 crocolina3 Buna seara, Am gasit in seara aceasta in cutia postala o scrisoare de la Anaf,adresata sotului meu,in care scrie ca are de plata niste\\\\\\"diferente de ... (vezi toată discuția)
Instintare de plata si somatie de la primarie pe impozit 2009 laszlo82 laszlo82 Buna ziua cum spune si titlul am primit de la primarie mai intai o instintare de plata prin care mi se cere sa platesc 929,07 ron impozit pe teren masina si ... (vezi toată discuția)
Somație și titlu executoriu de 10 lei pentru impozit mașină de 25 de lei neachitat la 31 martie bizman bizman Este legal să primesc somație și titlu executoriu pentru care trebuie să plătesc 10 lei cheltuieli executare silită pentru marea infracțiune de a nu ... (vezi toată discuția)