Buna seara,
Am gasit in seara aceasta in cutia postala o scrisoare de la Anaf,adresata sotului meu,in care scrie ca are de plata niste"diferente de impozit anual de regularizat" din 06.12.2007/11.01.2008/13.01.2009/14.01.2010/31.12.2011/11.01.2007 si nu stiu de unde aceste sume,tinand cont ca sotul in acea perioada era un simplu angajat.Am intrat pe site-ul Anaf-lui si n-am putut gasi nimic care sa ma ajute sa-mi dau seama de unde au aparut aceste diferente.Precizez ca aceasta este singura instiintare primita,este deja titlu executoriu,iar contestatia o pot depune in termen de 15zile de la primire(a fost emisa in 19.05.2014),dar pe plic nu exista nici o stampila care sa ateste ca am primit-o in data de 29.05.2014. Mentionez ca plicul era in cutia postala si nimeni din familie nu a semnat pentru primirea ei.
Va multumesc.
Chiar daca nu a semnat nimeni, somatia este publicata pe site-ul ANAF si se considera comunicata.
Mergeti la AFP competenta si cereti Situatia datori, plati si solduri si apoi dicutati cu cei de la Asistenta contribuabili.
Dupa 30 zile titlul executoriu poate fi pus in executare prin poprirea conturilor bancare.
Probabil sotul dvs. a mai avut niste venituri care au fost declarate de platitor la ANAF si acum ANAF v-a trimis nota de plata - probabil contributia la Sanatate (CASS). Vedeti ca venituri inseamna si cele din depozite, dividende, arenda, TOT... Daca ele apar la ANAF dar platitorul nu v-a retinut impozit, aveti obligatia sa platiti acest impozit. Cel mai des e vorba de contributia la sanatate care nu se retine la sursa, dar este calculata de ANAF in anul urmator celui in care a fost realizat venitul.