avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Titlu executoriu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Titlu executoriu

Buna seara,
Am gasit in seara aceasta in cutia postala o scrisoare de la Anaf,adresata sotului meu,in care scrie ca are de plata niste"diferente de impozit anual de regularizat" din 06.12.2007/11.01.2008/13.01.2009/14.01.2010/31.12.2011/11.01.2007 si nu stiu de unde aceste sume,tinand cont ca sotul in acea perioada era un simplu angajat.Am intrat pe site-ul Anaf-lui si n-am putut gasi nimic care sa ma ajute sa-mi dau seama de unde au aparut aceste diferente.Precizez ca aceasta este singura instiintare primita,este deja titlu executoriu,iar contestatia o pot depune in termen de 15zile de la primire(a fost emisa in 19.05.2014),dar pe plic nu exista nici o stampila care sa ateste ca am primit-o in data de 29.05.2014. Mentionez ca plicul era in cutia postala si nimeni din familie nu a semnat pentru primirea ei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 12:26, 30 Mai 2014
Chiar daca nu a semnat nimeni, somatia este publicata pe site-ul ANAF si se considera comunicata.
Mergeti la AFP competenta si cereti Situatia datori, plati si solduri si apoi dicutati cu cei de la Asistenta contribuabili.
Dupa 30 zile titlul executoriu poate fi pus in executare prin poprirea conturilor bancare.
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
legalmgm, utilizator
Multumesc.
Probabil sotul dvs. a mai avut niste venituri care au fost declarate de platitor la ANAF si acum ANAF v-a trimis nota de plata - probabil contributia la Sanatate (CASS). Vedeti ca venituri inseamna si cele din depozite, dividende, arenda, TOT... Daca ele apar la ANAF dar platitorul nu v-a retinut impozit, aveti obligatia sa platiti acest impozit. Cel mai des e vorba de contributia la sanatate care nu se retine la sursa, dar este calculata de ANAF in anul urmator celui in care a fost realizat venitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma accesorii de plata pentru cass dariad dariad Sotul meu a primit o decizie de plata sub forma de suma accesorii de plata pentru CASS constand din dobanzi si penalitati pentru perioada 01.01.1998 - ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf pentru "diferente impozit anual de regularizat" din 2008 si 2009, necomunicate anterior cloghin cloghin Stimata comunitate avocatnet, Am nevoie de o mana de ajutor pentru urmatoarea situatie: am primit azi (pe SPV) o instiintare de la ANAF privind infiintarea ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu fara nicio instiintare prealabila???? adria_bd adria_bd Buna ziua, As dori un sfat in urmatoarea chestiune: pe 6.01.2010 am primit un plic recomandat de la Administratia Finantelor Publice Brasov, in interior se ... (vezi toată discuția)