Buna ziua,
Am un prieten cu o garsoniera pe care banca are constituita ipoteca de rangul I.
Vreau sa il ajut cu un imprumut astfel incat sa inchida creditul la banca .
Dupa ce banca va ridica ipoteca, se poate pune ipoteca pe garsoniera in favoarea mea?
Existenta acestei ipoteci ma asigura ca imobilul nu va fi instrainat niciodata?
Exista vreo situatie in care un alt creditor se poate indrepta asupra acestui imobil daca eu detin ipoteca de rang I?
1. Se poate pune ipoteca de rang 2 iar in contractul de imprumut specificati ca veti vira banii (sau o parte din ei, pana la stingerea creditului si accesoriilor) direct bancii, urmand ca dupa confirmarea bancii, sa primiti declaratia de radiere a ipotecii bancii iar dvs. ramaneti cu ipoteca rang 1. Vorbiti cu un notar si va v-a lamuri.
2. Nu. Imobilul poate fi instrainat insa ipoteca ramane inscrisa in CF, dvs putand sa urmariti imobilul indiferent de proprietarul acestuia.
3. Da, dar dvs in calitate de creditor ipotecar veti fi preferat la distribuirea sumelor pentru a va indestula creanta sau pentru a adjudeca in contul acesteia.
Act adjudecare
Ofof
Buna ziua...
In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)