Am o problema. Am inchiriat un apartament cu contract de mana din August anul trecut unor persoane neserioase (ulterior am descoperit asta). Intre timp au adunat datorii de 4000 lei la gaz, curent, printre ele fiind necesare si achitarea taxelor de reconectare gaz si curent. Cand am descoperit ca au datorii asa de mari si ca lipsea o canapea mare care era a lor, am schimbat butucul de la usa. Cateva zile nu au raspuns al telefon, apoi m-au sunat ei spunandu-mi ca o sa-mi plateasca ei cand o sa aiba banii si sa le dau restul de lucruri din apartament afirmand ca au acte in apartament. Am descoperit deasemenea ca lipsa o ghiuveta din baie si ca un perete era lovit. Am depus plangere la politie, a venit femeia in audienta a declarat ca a spart ghiuveta si ca o sa plateasca toate datoriile. Ma tot amana de o luna si nu cred ca o sa mai vad banii de la ei amiabil, in acelasi timp ma preseaza sa ii las sa isi ia lucrurile din apartament. Daca ii dau in judecata, ce sanse am sa recuperez banii? Incadrarea e distrugere (ghiuveta si perete) si furt (neplata datoriilor din luna noiembrie anul trecut)? Va multumesc!
pana la recuperarea sumelor vedeti ca intrarea in imobil fara drept (hotarare judecatoreasca) se numeste violare de domiciliu. Luatul lucrurilor si spart/schimbat butuc = furt calificat.
Referitor la recuperarea sumelor, daca ati fi declarat contractul de inchiriere la ANAF, acum erati in posesia unui titlu executoriu si puteati sa debarati executarea silita impotriva chiriasului (putand si sechestra bunurile acestuia impreuna cu un executor fara sa fiti pasibil de intocmirea unui dosar penal)
Foarte rau ca ati incheiat doar contract de mana
Rezulta ca intentionat nu ati incheiat contract de locatiune pe care sa il inregistrati la administratia fiscala ,pentru care sa achitati impozit aferent
In eventuala actiune in instanta,riscati sa se solicite sa faceti dovada conventiei intre dv si locatar,sa se constate ca nu exista contract legal incheiat si inregistrat la autoritatea fiscala si puteti fi acuzat de evaziune fiscala