Am încheiat un contract de comodat cu un amic pe care l-am lăsat să stea în apartamentul meu din România, iar el mi-a schimbat mobila cu una veche și m-a umplut de datorii. Ce pot face acum?
Buna ziua,
Am incheiat un contract de comodat pt un apartament cu un amic , tin sa notez ca sunt plecat in strainatate si vin in tara o data pe an , anul asta de craciun m-am intors in Romania si am trecut sa verific in ce stare e apartamentul si am avut o mare ,,surpriza'' :
mobila mi-a fost schimbata cu una veche (canapea , masa si televizor) datorii la asociatie de 4000 de lei , apartamentul debransat de la gaz (datorii E-on de 2800 de lei)
Ce pot face acum?
Veti fi mirat sa aflati cate persoane inteleg sa isi indeplineasca obligatiile atunci cand sunt citati la politie. In primul rand este o fapta de furt, nu are de ce sa se claseze.
În primul rând este un abuz de încredere, nu furt întrucât bunurile au fost încredințate cu titlu de comodat, în al doilea rând practica diferă de teorie iar în practică rar se dispune trimiterea în judecată pentru așa ceva!
Eu aș opta clar pentru civil dar în paralel puteți încerca să formulați și o plângere penală, nu pierdeți nimic!
Debransare
machiavelli
Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)
Acuzatii nefondate
Danmsm
Buna ziua.
Am primit o citatie de la politie cum ca sunt implicat intr-un furt. Am fost la interogatoriu si poveatea este urnatoarea.
O fosta amica (nu mai ... (vezi toată discuția)