avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare proprietate dupa executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare proprietate dupa executare

Buna ziua,

As avea nevoie de ajutor pt. urmatoarea situatie va rog.

Am un teren pentru care am obtinut in urma unui proces o decizie definitiva de eliberare (vecinii intrasera pe el si mutasera hotarul).

Executorul a venit si a relizat executarea, totul ok.

Pana am obtinut eu autorizatia de constructie (casa + gard), vecinii au reintrat si au "setat" ei de la sine putere alt hotar decat prevede decizia judecatoreasca (ocupa mai putin spatiu decat la cererea initiala de chemare in judecata, insa tot sunt intrati pe proprietatea mea).

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac in mod legal? Iar trebuie sa deschid un proces in instanta?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: mihai03 , utilizator 18:59, 13 Aprilie 2016
Art.256 CP, plangere prealabila la parchet. In plangere prezentati toata situatia de fapt.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc legalservnet pentru raspuns, apreciez foarte mult.

Executarea se poate face din nou pe aceeasi hotarare a instantei sau trebuie efectuati alti pasi? Noua executare trebuie facuta de acelasi executor?

Multumesc inca o data !
~ Conținut șters la cerere ~
thek a scris:

Multumesc legalservnet pentru raspuns, apreciez foarte mult.

Executarea se poate face din nou pe aceeasi hotarare a instantei sau trebuie efectuati alti pasi? Noua executare trebuie facuta de acelasi executor?

Multumesc inca o data !


Preferabil la acelasi executor dar nu obligatoriu.

Si nu este o noua executare ci o "continuare " a primei executari pentru care nu trebuie sa mai obtineti o noua incuviintare, somatie, etc.

Articolul 902 Reocuparea imobilului
(1) Daca, dupa incheierea procesului-verbal de predare silita, debitorul sau orice alta persoana, in lipsa consimtamantului expres prealabil ori a unei hotarari judecatoresti, patrunde sau se reinstaleaza in imobil, la cererea creditorului ori a altei persoane interesate, se va putea face o noua executare silita in baza aceluiasi titlu executoriu, fara somatie si fara nicio alta formalitate prealabila.
(2) In cazul prevazut la alin. (1), orice bunuri mobile, indiferent de natura ori valoarea lor, care nu au fost ridicate la data predarii silite initiale sau care au fost aduse in imobil dupa reocupare, se considera de drept abandonate din momentul repunerii in posesie.
(3) Pe baza procesului-verbal pus la dispozitia organului de urmarire penala, in copie certificata, de executorul judecatoresc, va fi declansata urmarirea penala.

Alte discuții în legătură

Calea de acces-drum servitute mihai03 mihai03 Va rog poate sa imi spuna si mie cineva ce inseamna termenii\" Cumparatorul are drept de iesire la sosea prin pamantul meu al vanzatorului\" Citat dintr-un c-v ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de punere in posesie mihai03 mihai03 Buna dimineata. Va deranjez cu urmatoarea problema. In anul 1995 am fost pus in posesie a unei suprafete de 1100 m2, in baza unui act de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Urgent - ajutor elena87 elena87 Buna ziua zilele trecute am primit o somatie si un proces verbal de cheltuieli de executareunde apar sume fabuloase - la o sulta de 10.000 lei - onorariu si ... (vezi toată discuția)