Buna dimineata.
Va deranjez cu urmatoarea problema. In anul 1995 am fost pus in posesie a unei suprafete de 1100 m2, in baza unui act de vanzare-cumparare mostenit de la bunicii mei.
In actul de v-c, vanzatorul asigura iesirea la sosea prin pamantul sau. Citat din act" Cumparatorul avand drept de iesire la sosea prin pamantul meu"
La intocmirea procesului verbal de punere in posesie, comisia a facut si o schita cu suprafata terenului, vecinii precum si calea de acces - neffind nici o problema cu vecinii. In urma acestui proces verbal sa eliberat avizul de constructie pentru locuinta.
In anul 1996 unul din vecini decedeaza iar mostenitorii vand terenul(1800 mp) unei societati comerciale.In actul de vanzare dintre cele doua parti se specifica doar suprafata (fara nici o schita a terenului) si vecinii,dar aici este o greseala-in partea care se invecineaza cu terenul meu si calea de acces figureaza alte nume .
In anul 2008 aministratul socetatii,darama gardul care separa proprietatea societatii de calea de acces si reduce latimea caii de acces cu aproximativ 50 cm pe o portiune de cca 10 mtr - pe motiv ca eu nu am acte pe calea de acces si el nu are suprafata conform actului de v-c. La extremitati calea de acces are si acuma latimea de 3.70 metri. Am deschis actiune judecatoreasca(penala)l procesul a fost castigat, el fiind obligat sa mute gardul pe vechiul amplasament. La fata locului a fost executorul judecatoresc care a restabilit limitele conform sentintei, dar administartorul firmei a refuzat semanrea procesului verbal precum si daramarea gardul motivand a va deschide alt proces.(Mentionez ca autoritatile locale nu au luat nici o masura la toate ceririle inainate de mine-tot timpul spunand sa dau in judecata).
Administratul societatii a deschis un proces civil, precum ca pamantul este al societatii iar el este pesoana juridica si nu persoana fizica, si ca eu trebuie sa ma judec cu persoana juridica si nu cu persoana fizica.
In momentul cand judecatorul a cerut actele societatii aceasta era desfiintata din anul 2006. S-a dat inca un termin, prin care este obligat sa prezinte documentele necesare, dar la al doilea termen sustine (impreuna cu avocatul sau) ca pamatul este al unui PF, la fel fara nici un document.
Sentinta definitiva, administratul fiind obligat sa darame gardul si sa-l mute pe vechiul amplasament conform primei sentinte si procesului verbal incheiat de executorul judecatoresc.
Anul trecut sunt chemat din nou in instanta dar de data aceasta intrun proces de granituire cu persoana fizica,(fostul administrator) acuma nu mai este administartor,dar la dosar nu depune decat acelasi act de v-c din1996 ( prin carea SC cumpara pamantul, el fiind reprezentatul societatii), fara nici o schta fara nici un alt document.Mai mult sunt atasate la dosar documentele mele precum ca ar fi al lor.
Acuma mi se cere sa prezint alte documente de proprietate, precum ca procesul verbal de punere in posesie din 1995 nu este suficient in baza caruia sa dat avizul de constructie, si trebuie sa prezint toate documente prin care bunicul meu a devenit proprietar pe pamant,- actul de v-c dintre bunicul meu si vanzatorul terenului pe care il detin este la dosar, si ce act am la mana prin care pot dovedi ca, calea de acces face parte din pamamtul vanzatorului. Termenul " Cumparatorul avand drept de iesire la sosea prin pamantul meu" nu dovedeste nimic. Actul de v-c a bunicului meu a fost intocmit de Judecatoria Piatra Neamt
Aceasta cale de acces este problema.
Avocatul meu l-a intrebat pe reclamat daca a masurat pamantul cand la cumparat in 1996, acesta a inceput sa o balbaie, ba era toata suprafata ba ca trebuie sa mai ia de la vecini ca sa faca cei 1800 de mp, acest lucru este sustinut si de avocatul reclamantului.
Imi pun si eu intrebarea. Oare Judecatoria nu trebuie sa se autosesizeze pentru faptul ca reclamatul declara in doua procese ca nu este proprietarul pamantului, iar acuma in al treilea este proprietar? mie mise cer tot mai multe acte iar reclamatului num,ai acel act de v-c fara nici o schita?
Oare dupa doua setinte definitive care spun clar acelasi lucru, eu nu posed nici un act legal?
Mentionez aici ca la primul proces a fost masurate ambele proprietati, dar Administarul societatii nu al lasat expertul sa termine masuratoarea terenului societatii.In urma acestor masurator expertul cadastru a intocmit schitele aferente, schite care se gasesc la ambele doasre.
In baza unei sentinte definitive si irevocabile, a unui proces verbal de punere in posesie incheiat de catre un executor judecatoresc, a unei schite intocmite de catre un expert cadastru ce a fost folosita in instanta si in baza careia s-a intocmit limita dintre cele dou proprietati(incusiv dimensiunile la calea de acces) pot sa intocmesc o schita cadastrala?
Dupa intocmirea Procesul verbal de punere in posesie conform legii fondului funciar 18/91 , actele folosite pentru incheierea lui mai sunt valabile?
Cei cai tebuie sa mai urmez sa pot termina cu aceste procese?
Trbuie sa deschid alt proces pentru calea de acces, sau ramane valabil sentintele judecatoresti, procesul de punere in posesie conform legii 18/91?
Dimensiunile la calea de acces sunt 3.70 mtr la extremitati si 2.90 mtr la mijloc(dupa amplasarea noului gard de catre vecin)
Va multumesc foarte mult anticipat!
~ final discuție ~