Am inteles. Termenii neclari dintr-un act juridic se interpreteaza potrivit anumitor reguli de interpretare de catre judecator.
mihai03 a scris:
Va rog poate sa imi spuna si mie cineva ce inseamna termenii" Cumparatorul are drept de iesire la sosea prin pamantul meu al vanzatorului" Citat dintr-un c-v din anul 1955 incheiat de o judecatorie.
Rapuns primit din partea unui notar" Vanzatorul se obliga, prin acest c-v sa asigure cumparatorului cale de acces prin pamantul sau, fara a afecta suprafata cumparata.
Cu privire la intrebarea dvs. este irelevant raspunsul notarului, in speta dvs. caci interpretarea se va face, dupa cum v-ati convins, in cadrul procesului.
Cu privire la hotararea judecatoreasca este discutabil cum de nu s-a pus in executare sau executarea a fost defectuoasa, la fel nu stim ce s-a intamplat, nu reiese daca ati fost colo cu executor, daca ati solicitat sa indepliniti dvs. obligatia debitorului pe cheltuiala lui, sau alte solutii.
Aparent, asa cum ati povestit dvs. speta, dreptatea ar fi de partea dvs., insa in fapt nu stim ce-i acolo. In acest proces
nu ati avut asistenta juridica ?, cum de ati ajuns sa cautati raspunsuri pe forum?