avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Tulburarea de posesie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Tulburarea de posesie

Administrator(reprezentant) de societate,modifica, prin costruirea unui nou gard o cale de acces, este dat in judecata-dosar penal - sentinta definitiva si irevocabila ca dumnul administrator sa mute gardul pe vechiul aliniament.

Domnul administator contesta sentinta prin proces civil, ca societatea a mutat gardul, pentru ca, pamantul care se invecineaza cu calea de acces este al societatii si nu al lui!! si societatea trebuie sa raspunda si nu el.

Toate demersurile depuse la judecatorie ca administatorul societatii sa mute gardul pe vechiul amplasament au fost respinse, pe motivul ca" Proprietatea care se invecineaza cu calea de acces este a unei societati si ea trebuie data in judecata, nu administatorul" - Mie mi se pare cusuta cu ata alba.

Societatea a fost desfiintata iar el sustine ca acuma pamantul este al unui PF si automat toate bunurile au trecut in posesia PF dar in instanta domnul nu prezinta nici un document.
Acuma declara ca este(alt proces civil) proprietar, iar bunurile societatii au trecut in proprietatea lui, la fel fara nici un document.

Societatea a fost desfiintata in 2006:
**Prima intrebare: poate cineva elibera un document prin care sa ateste ca bunurile societatii au trecut in proprietatea administratorului dupa 10 ani - antidata?
** A doua - in cazul de mai sus, aministartorul a modificat hotarul in 2008, dupa desfiintarea societatii. El nu are nici o raspundere?

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: mihai03 , utilizator 17:15, 14 Aprilie 2016
Hotararea penala are autoritate de lucru judecat in raport cu hotararea civila si nu invers!Formulati plangere prealabila ptr.infractiunea de nerespectare a hotararilor judecatoresti art.287(1)lit.g) NCP.
Va multumesc pentru raspuns.

Dar acest administartor, prin declaratiile pe care le face, una ca pamantul nu este al lui ci al societatii, ba ca pamantul nu este al societaii nu poate fi tras la raspundere de Judecatorie?

Dumnealui a deschis , dupa penalul intentat de mine, doua actiuni civile. Una in care un PF ma cheama ptr granituire, dar el nu a prezentat cu nici un document ca pamantul a trecut de la SC, desfiintata in 2006 la nou PF. Sentinta civila castigata tot de mine si irevocabila.

El acuma a declarat(alt proces civil) la aceeasi Judecatorie ca este proprietarul terenului si nu SC sau PF si ca va aduce documentel;e necesare.

Eu nu sunt in tara. iar avocatul meu ( s-a saturat si el de aceste declaratii) m-a anuntat ca administartorul ar aduce niste acte de la o Judecatorie(nu dau numele) precum ca pamantul este al persoanei fizice acuma. Se poate elibera un act antidatat se poate face asa ceva? fara ca un lighidator sa faca inventarierea bunurilor SC , sa elibereze documentele necesare si apoi prin notar?

Judecatoria poate elibera astfel de documente?

Va rog sa ma credeti sunt 10 ani de cand am probleme cu acest Administator. Doua sentinete definitive irevocabile ( una penala si una civila) un proces verbal de la executorul judecartoresc care stabilestc limitele caii de acces confor sentintelor judecatoresti, dar el inca mentine gardul construit in 2008, reducaind latimea caii de acces la 2.8 mtrpe o lungime de 10 mtr.

Va multumesc frumos inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de punere in posesie mihai03 mihai03 Buna dimineata. Va deranjez cu urmatoarea problema. In anul 1995 am fost pus in posesie a unei suprafete de 1100 m2, in baza unui act de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Calea de acces-drum servitute mihai03 mihai03 Va rog poate sa imi spuna si mie cineva ce inseamna termenii\" Cumparatorul are drept de iesire la sosea prin pamantul meu al vanzatorului\" Citat dintr-un c-v ... (vezi toată discuția)
Incalcare proprietate dupa executare thek thek Buna ziua, As avea nevoie de ajutor pt. urmatoarea situatie va rog. Am un teren pentru care am obtinut in urma unui proces o decizie definitiva de ... (vezi toată discuția)